Andor

88%

Zajímavosti 7

  • Kulisy postavené produkčním týmem jako Cassianův rodný dům na Ferrixu byly tak obrovské, že se v nich Adria Arjona, která v seriálu hraje Bix Caleen, skutečně ztratila.
  • Cassianův blaster je pistole Bryar, která byla představena ve hře Star Wars: Dark Forces (1995), která je zasazena do nekanonické kontinuity Star Wars Legends. S vydáním hry Star Wars: Battlefront (2015) byla pistole Bryar adaptována do oficiálního kánonu. V tomto seriálu se blaster poprvé objevil v živé akci. Rekvizita byla založena na modelu K-16, který se objevil ve hrách, ale poté, co rekvizitáři přidali několik doplňků, dostala název MW-20.
  • Jedním z rozhodnutí učiněných na počátku výroby bylo, že se tento seriál vyhne fanouškovskému servisu a že se starší postavy a odkazy na jiné příběhy Hvězdných válek budou objevovat pouze v případě, že to bude pro příběh nezbytné. Důvodem bylo, že producent Tony Gilroy chtěl, aby seriál působil reálně, zejména tím, že se zaměří na životy civilních postav a na dramatické vyprávění.
  • Scenárista a výkonný producent seriálu Tony Gilroy vedl přepisování a natáčení filmu Rogue One: Star Wars Story (2016), kde se poprvé objevila postava Cassiana Andora.
  • Herci a štáb se často vydávali na dlouhé procházky, aby se dostali na místo natáčení. Podle Diega Luny museli při natáčení ve skotském Pitlochry jít několik hodin do kopce, aby mohli připravit jeden záběr.
  • Ve vesmíru byl Marvův dům postaven z dílů starých vesmírných lodí. Fiona Shaw byla tak ohromena kulisami, které byly postaveny pro její postavu, že často chodila ven a jen se na ně dívala.
  • Na rozdíl od seriálů The Mandalorian (2019), The Book of Boba Fett (2021) a Obi-Wan Kenobi (2022), které k vytvoření virtuálních krajin a lokací využívaly technologii StageCraft, v tomto seriálu tato technologie použita nebyla. Místo toho byly v Pinewoodu postaveny skutečné velkoplošné kulisy a většina natáčení probíhala na skutečných místech v Anglii a Skotsku.