Klaus

90%

Komentáře a recenze 33

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
9
Animák roku dorazil z míst kde by to nikdo nečekal. Španělé se opravdu vytáhli a naservírovali prvotřídní vánoční dobrodružství o zrodu legendy jménem Klaus. Animace byla úžasná a originální. Velice milé překvapení,které zahřeje u srdce nejednoho diváka.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
9
Na Klause jsem se záměrně nedíval před vánocemi, ale po nich, abych nebyl tolik ovlivněn. Četl jsem jen samou chválu a... je to tak. Takhle jsem byl naposledy dojatý u animáku Coco, který Klaus jen těsně nepředstihl v mém osobním žebříčku animáků. Tak jak film ukazuje po svém zrod legendy o Santa Clausovi je brilantní a musí vzít za srdce nejen děti, či Američan.. doufám že malinko vyměknul tak jako já každý. Skvělá je scéna o zrodu legendárních létajících sobů ( prozrazovat nebudu ). Trošku retro animace dodala příběhu punc kvality. Klobouk dolů - 90%.
hrumsrt
hrumsrt
9 335 bodů
8
S filmy na Netflixu je to poslední dobou pořád od desíti k pěti a žádný není schopný ukázat větší kvalitu, ba pak dokonce uspět a zapsat se do dějin. Dnes už je těch vánočních filmů tolik, že si jsem jistý, že je může televize obtáčet obrok a stejně nebude o program nouze. Ale jen zřídka přijde něco nového, co se dokáže nejen vyšvihnout v rámci tohoto žánru, ale navíc prorazit i mezi ne-vánoční snímky. Ale právě Klausovi se to snad i povedlo! Příběh zapadlé vesničky kdesi na severu, kam přijde nový pošťák, jehož cílem je vesnici co nejdříve zase opustit. Je to možná největší díra na zemi, lidi jsou znepřátelení, domy působí temně, škola je zavřená a poštu nikdo nevyužívá. A tak když na našeho hlavního hrdinu jde nuda, tak hledá co by dělal a ještě tak kdyby mu to pomohlo, co nejdříve zmizet. Když tu zjistí, že mimo vesnici je ještě jedna chaloupka, kde objeví jednoho urostlého vousáče jménem Klaus. Navázané přátelství pomůže nejen pošťákovi, ale vdechne život celé vesnici... Svým originálním příběhem je to zatraceně odvážná podívaná, která sice může všem capartům zavřít hubu, odkud že se to ten Santa Klaus vzal, ale přece jen tak moc přiživuje vznik kultu okolo červeného dědečka na saních a sobech, že nakonec může spíše vyvolávat více otázek.. Klaus svojí netradiční animací s klidem drží krok s tím nejlepším od Pixaru, ale zároveň nešetří takovým temnějším odleskem, který jakoby pokukuje po Burtonovkách. Líbilo se mi to, nechybí srdíčko, ale vývojovou strukturou příběhu je pořád dosti všední. Jedna z nejzajímavějších vánočně tématicky laděných pohádek... 80%
M3lios
M3lios
9 141 bodů
10
[Mierne SPOILERY!] Rok oneskorenie, no o to lepšie pocity. Dychberúca jednoduchá kreslená rozprávka so skvelou 3D ilúziou o obyčajnom rozmaznanom poštárovi a neobyčajnom zarastenom mužovi, ktorí sa záhadným spôsobom dokázali predrať do srdca detí dvoch znepriatelených klanov aj po svojej smrti. Klaus je presne druh filmu, ktorý vás naučí, prečo milovať Vianoce a nebyť obmedzovaný všetkým zhonom, čo sa s týmto sviatkom rok, čo rok, bohužiaľ spája. Príbeh nie len pre deti, no riadne emotívny aj pre dospelých vás zavedie do vždy zasneženého mesta vyvrheľov, ktoré sa behom pár okamžikov premení na najväčší raj na svete. Úžasná práca tvorcov okorenená jednoduchým humorom a zapamätateľnými postavami. Netflix dokáže prekvapiť opäť a zas aj svojou zahraničnou divíziou. Známka: S++ ...Niektorí jedinci (napríklad rudý bolševický ňok súdruh Kri-Kriáš), by mali konečne pochopiť že hádzať celú západnú kultúru do jedného vreca je absolútne pokrytecké...Za prípadné nadávky na moju "kapitalistickú posadnutosť" vopred ďakujem :)
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
10
V mých očích dokonalý film, který chytře a kreativně pracuje s klišé a dávkuje je v přesně tak, aby nepůsobily nepatřičně a zároveň se mnohdy nebojí do těchto "tradičních" možností vhodit vidle s nečekaným nápadem, jenž jinak skvělou pohádku posouvá o několik řádů výš (za všechny mohu zmínit skoro gangsta dealování dopisů). Jistě, na Pixar v nejlepší formě to nemá, ale v Sergio Pablos Animation Studios mají dětské filmy nakoukány zřejmě z přehledem a s 2D formou grafiky udělali stejnou revoluci, jakou třeba předvedli tvůrci Arcane. Klaus totiž dokázal vítězit na několika frontách a dávají o důvod víc být naštvaný na Akademii, která to bezmyšlenkovitě hodila Toy Story 4. Soráč, ale tady je to, co posledním Pixarovkám chybí.
Cortesz
Cortesz
6 542 bodů
10
Další španělské překvapení, tentokrát animované. Pro mne krásný příběh s krásnou animací, mám takový dojem, že se to v mnoha rodinách možná stane vánoční klasikou, protože ta vánoční atmosféra z filmu přímo sálá.
Toren
Toren
5 165 bodů
10
10/10 Instantní vánoční klasika. Animák, kterému nechybí srdce, nápady a cit pro detail. Audiovizuální zjevení a jedna z nejmilejších věcí, jakou jsem v posledních pěti letech viděl. Klobouk dolů.
Floridsky
4 376 bodů
10
Nádherná vánoční pohádka, která osloví nejen děti, ale i mládež (13+) a rodiče. Tohle si budu každý rok pouštět na Vánoce, má to kouzlo, humor, občas trefně vložené songy. Především jde ale o to ztvárnění Klause a pana pošťáka, kteří byl ohromní a spousta postav v okolí taky. Nejlepší letošní animák, který opravdu, ale opravdu doporučuji. 100%
Hroty Algernona
Hroty Algernona
3 341 bodů
10
Nekrásnější vánoční pohádka, která je po všech směrech precizní. Úžasný styl a vizuál vypráví neobyčejný příběh o počátku Vánoc. Krom perfektních postav a rozpracovaných témat o dobrých skutcích, tradicích a lidských hodnotách, je to neuvěřitelná horská dráha emocí, která mě vždy zaručeně dojme a rozbrečí. Hlubší rozbor ZDE! Nebojím se Klause označit za nejlepší Vánoční film všech dob.
kknk2
kknk2
2 949 bodů
10
Klaus stojí na vrcholu mojí pyramidy vánočních pohádek i filmů, vedle toho uspěl taktéž mezi oblíbenými animáky. Nemohla jsem se na něj vynadívat, vůbec jsem nečekala, že mě tak strhne, většinou neamerické pohádky podceňuji.
  • Inovativní úhel na legendu známou všem dětem.
  • Nebojí se hlubších emocí.