První zrádce

71%

Zajímavosti 10

  • Luigi Lo Cascio, který hraje mafiánského bosse Salvatore Contorna, debutoval v kině rolí Peppina Impastata, známého aktivisty, který bojoval proti mafii, ve filmu "Sto schodů".
  • Giovanni Montinaro, syn šéfa ochranky soudce Giovanniho Falconeho, se proti filmu důrazně ohradil a kritizoval, že byl uveden v den výročí vraždy jeho otce a dalších účastníků útoku. Nechal to být, když mu Pierfrancesco Favino řekl, že datum bylo produkcí vybráno právě jako způsob, jak vzdát hold Falconemu, jeho ženě a jeho ochrance, kteří byli toho dne v roce 1992 zabiti.
  • Scéna odehrávající se v Miami na Floridě v USA ukazuje v pozadí kopce. V blízkosti Miami žádné kopce nejsou.
  • Při nákupu v New Hampshire si Tommaso vezme galon mléka vedle cereálií. Mléko není chlazené. To je v Evropě běžné, ale v USA je mléko vždy chlazené, což naznačuje, že scéna nebyla ve skutečnosti natočena v USA.
  • Tomasso letí z Ria do Říma v roce 1984, ale v kabině pro cestující se zobrazuje pohyblivá mapa sledující průběh letu. Takové displeje se v kabině letadla pro cestující začaly běžně používat až koncem 90. let 20. století.
  • Ve scéně odehrávající se v Tampě na Floridě je ve velmi krátkém záběru místnosti televizor. Televizor má na okraji obrazovky tlusté černé pruhy. To bylo něco, co měly pouze evropské televizory se značkou PAL a SECAM, nikdy to nebylo na televizoru NTSC a obvykle to nebylo ani na japonských televizorech se značkou PAL/SECAM.
  • Když si Buscetta doma hraje se svou novou zbraní AR-15, můžete slyšet Tima McCarvera, jak oznamuje baseballový zápas a zmiňuje Erica Davise, který hrál za Cincinnatti Reds. Scéna se však odehrává v době Vánoc a v tomto ročním období se baseball nehraje.
  • V letadle společnosti Alitalia letícím z Ria do Říma je v kabině pro cestující zobrazen videozáznam v angličtině, ačkoli měl být v portugalštině.
  • V letadle, které letí z Buscetty do Říma, se na obrazovce zobrazí plánovaný let z Ria do Říma, "Kilometry do cíle 8014 mph" a "Čas do cíle 9 h 10 min". Vzdálenost z Ria do Říma je přibližně 9000 kilometrů, (nikoliv "mil za hodinu",) a doba cesty, i po korekci na zkrácenou vzdálenost, je přibližně 15 hodin. Concorde sice do Ria letěl, ale na záběru interiéru letadla jsou vidět 3 řady po 2 sedadlech, Concorde měl pouze 2 řady po 2 sedadlech a Concorde by let zvládl za 4 nebo 5 hodin.
  • V čase 1:38:58 vjíždí manželka Tomassa s autem do garáže. Jsou v ochraně svědků v New Hampshire, ale poznávací značky na autě jsou uvedeny na New Jersey.