Feng Shen

69%

Zajímavosti 4

  • První film režiséra Wuershana, který se dostal do kin, Řezník, kuchař a šermíř, získal cenu pro nejlepšího nového režiséra na 48. ročníku filmového festivalu a cen Zlatý kůň. Druhým filmem, který režíroval, byl v roce 2012 snímek Malovaná kůže: Vzkříšení, který odstartoval trend nové orientální fantasy v čínském filmovém průmyslu a překonal 12 rekordů v tržbách v čínských pokladnách. A v roce 2015 jeho třetí film Mojin-Ztracená legenda, který získal cenu za nejlepší režii na festivalu Sto květů, je nejvýdělečnějším filmem, který režíroval někdo z pevninské Číny.
  • Během předprodukčních prací odjel režisér Wuershan do Ameriky a na Nový Zéland, aby navštívil špičkové společnosti zabývající se speciálními efekty a postprodukcí, včetně ILM, Weta Digital, Weta Workshop a Park Road Post Production. Konzultoval také tvůrčí zkušenosti s Peterem Jacksonem, producentem trilogie Pán prstenů-Barrie M. Osbornem a jedním z producentů série Matrix-Grantem Hillem a nakonec sestavil mezinárodní produkční tým.
  • Trilogie vychází z klasického fantasy románu Fengshenyanyi, který je jediným mýtickým eposem v dějinách čínské literatury, jenž vznikl na základě skutečných historických událostí a byl značně obohacen a vyfabrikován obrovskou fantazií a fikcí, když si jej vypravěči předávali z generace na generaci po dva tisíce let, až se nakonec stal klasikou. Všechny materiály pocházely z místní čínské historie a kultury. Je to skutečně mýtická fikce Číny č. 1.
  • Projekt byl poprvé zahájen v červnu 2014, předprodukční práce začaly v září 2016 a v únoru 2017 byly zahájeny celosvětové konkurzy na hlavní mužské i ženské role. Natáčení by mělo začít v letech 2018 až 2019. Podle současných plánů by měly být tři filmy uvedeny do kin po celém světě v letech 2020, 2021 a 2022.