To Catch a Predator

81%

Zajímavosti 6

  • Při jednom vyšetřování si podezřelý predátor přivedl svého pětiletého syna do domu, kde plánoval pohlavní styk se čtrnáctiletým chlapcem. Chris Hansen, který nechtěl malého chlapce vyděsit, vyšel rovnou ven, informoval predátora o tom, co se chystá, a řekl mu, aby rovnou odešel.
  • Do prvních dvou vyšetřování někdy nebyly zapojeny orgány činné v trestním řízení a pachatelé mohli dobrovolně odejít.
  • 5. listopadu 2006 se 56letý Louis Conradt zastřelil během vyšetřování v texaském Terrellu, když na něj zásahová jednotka vydávala zatykač. Předpokládá se, že se jedná o vzácný případ vyšetřování, které skončilo tím, že si podezřelý vzal život.
  • Chris Hansen by si s predátorem promluvil a pak by byl zatčen. V některých případech Hansen predátora informoval, že je v pořadu, aniž by s ním vedl rozhovor. Jeden muž si před příjezdem policie vzal život.
  • Lorne Armstrong, jeden z predátorů z epizody v Bowling Green v Kentucky v roce 2007, se na internetu proslavil tím, jak vyslovil "Oh God!" jako "Oh Cawd!", když se Chris Hansen odhalil a objevily se kamery, a tím, jak se staral o návnadu Kaylu a povídal si s ní. Přepis jeho chatu a zvukové záznamy z telefonních hovorů s návnadou Kaylou byly od té doby zpracovány do podoby vtipných videí a nahrány na několik videostreamových stránek.
  • V dubnu 2015 Chris Hansen oznámil zahájení kampaně na Kickstarteru, která má financovat restart série. V říjnu téhož roku projekt nazvaný Hansen vs. Predátor uskutečnil ve spolupráci s místní policií ve Fairfieldu ve státě Connecticut. V té době Hansen oznámil, že zahajuje jednání s různými potenciálními televizními stanicemi ve snaze najít mediální platformu, na které by se vysílaly záběry natočené během fairfieldské operace.