Dobrodruh

69%

Komentáře a recenze 7

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Dobrodruh je další z řady výborných a klasických Belmondovek,které sice nepřináší nic nového,ale díky charisma Belmonda je budete milovat. Tyhle role drsných policajtů mu jdou prostě skvěle. Akce je opět povedená a celý snímek provází jedinečná hudba od mistra Morricone. Klasika.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Solidní kriminálka s lehkým noir nádechem a Jean-Paul Belmondem v kondici, i když už s notně prošedivělou kšticí. Scénář není extra dobrý, je vlastně docela obyčejný, ale Belmondo v roli neohroženého drsného poldy udělal film sám a dobře se na něj dívá i s monotónní hudbou a vážným tempem filmu.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Jestliže dvojka Samotář dopadla velmi solidně, pak jednička Dobrodruh nabízí to samé, možná ještě v trochu drsnějším balení. Člověk se občas vzpomene na starou dobrou Francouzskou spojku a jak řekl sám Belmondo, jeho postavy se psaly podle Dirty Harryho, kterého zvládá ve svém osobitém pojetí. Padouch Mekači je také třída. Tenhle film mám moc rád.
lamps
lamps
15 156 bodů
7
Trochu slabší námět, ale Belmondo, Morricone a naprosto skvělá automobilová honička to zase všechno dotáhli do nadprůměru. Hlavně Belmondo tu má roli hodnou Chucka Norrise, a byť jeho nezranitelnost, rozhodnost a okamžité sympatie u každé lehce oděné prostitutky působí hodně úsměvně, já se opět výborně pobavil a ten lehce zmatený scénář filmu velice rád odpustím. Je to totiž pořád jenom další oddechová a velmi nadnesená Belmondovka..
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
7
Trochu slabší Belmondo, kterému nejvíce sráží nohy námět, který není kdo ví jak zajímavý a působí spíše průměrně. Naštěstí to vynahrazuje samotný Belmondo a naprosto fantastické finále. Nebýt toho zdržovaného začátku a možná i některých přebytečných scén, tak jdu i výš.
p.a.douch
p.a.douch
8 362 bodů
8.5
Klasický Belmondův film z 80-tých let. Tvrdej hlavní hrdina, ženy mu padaj k nohám a trefí mouchu na 100 m do oka. No a co? Přesně to chci od Belmonda vidět. Na to, že mu v době natáčení bylo 50, je ve velmi dobrý formě. Deray akční filmy a kriminálky točit uměl velmi dobře. Vernier dobrý, Silva taky. Carlos Sotto Mayorová - tak tady nešlo ani o to jaká je to herečka, ale do role zapadla přesně. Hudba dobrá. Kdo má rád filmy z té doby, určitě nebude zklamán.
  • casting, režie
  • pro mě nic
avenis
avenis
8 151 bodů
7
Dobrý standard, který neurazí, ale ani neuchvátí, protože nijak nevybočuje z osvědčené a oblíbené šablony: jeansy a bunda do pasu v barvě srnčí hnědi, střelba a rány pěstí, nebezpečné skoky a pády, honičky v autech a krásná žena lehkých mravů, ale zlatého srdce. Komisař Jordan se může směle připojit do klubu Belmondových poldů, kteří se podobají jako vejce vejci. Letterier, Borowitz, Beaumont a nyní Jordan (později ještě Stan).