Isabelle Dances Into the Spotlight

55%

Zajímavosti 6

  • Když Isabelle a Jade sledují, jak Jackie Sanchezová tančí jako Sugar Plum Fairy, tančí na hudbu, která se jmenuje Waltz of the Flowers, nikoli tanec Sugar Plum Fairy.
  • Mnoho aspektů zkoušek a představení Nutcracker není přesných. Vzhledem k tomu, že mnoho souborů dělá mnoho představení, bývá v nich více dětských souborů, které vystupují se stejným souborem dospělých. Film naznačuje, že existuje pouze jedno dětské obsazení. Zkoušky také nejsou tak osekané, co se zrovna zkouší. Jeden den zkoušek pro děti by se věnoval jedné scéně, například scéně večírku, což znamená, že by tam musely být jen tyto děti. Také by se konaly specifické zkoušky pouze pro Kláry. A konečně, během představení není možné, aby se asistenti v zákulisí (nebo kdokoli, kdo měl na starosti děti (protože v určité roli je obvykle za děti zodpovědný rodič)) ujistili, že Isabelle je převlečená a připravená v kostýmu vojáka, než bude moci sledovat svou sestru, pokud by to vůbec stihla. Také Jackie Sanchezová by věděla, že má být v kostýmu v době, kdy sněhové vločky tančí. Sněhové vločky jsou posledním tancem prvního dějství. Jackie v roli princezny Sugar Plum by už měla být v kostýmu, protože brzy nastupuje do druhého dějství, a chtěla by využít příležitosti o přestávce, aby se s princem rozcvičila.
  • Film je natočen podle seriálu Laurence Yep.
  • Erin Pittová a Daniel Fathers hráli v Camp Rock 2: Final Jam
  • Ve scéně, kdy se děti připravují na halloweenský tanec, jim učitelka přeje hodně štěstí a říká: "Ke hvězdám!" se zvláštním důrazem. To souvisí s knihami o Isabelle, které vysvětlují, že v umělecké škole, kterou děti navštěvují, je latinsky napsáno: "Přes obtíže ke hvězdám".
  • I když je Isabelle ve filmu devět let, Erin Pittové bylo v době, kdy ji hrála, třináct.