Shi gu

64%

Zajímavosti 7

  • Natáčení se 29. dubna přesunulo do Čchung-čchingu. Během natáčení v Čchung-čchingu došlo k incidentu, při němž byla zraněna reportérka, která utíkala před členy štábu, kteří ji odhalili, jak je tajně fotografuje.K dalšímu incidentu došlo 17. května během natáčení v Čcheng-tu, kde se člen štábu pohádal s divačkou. Člen štábu byl viděn, jak strká divačku na zem a pere se s ní. Poté byl Lau, který byl všeho svědkem, viděn, jak členovi štábu vynadal za jeho chyby.
  • 14. dubna byl štáb spatřen v Nan-čchangu v provincii Ťiang-si, kde Lau natáčel scénu na autobusovém nádraží v Nan-čchangu, kde na sloupy vylepoval oznámení o pohřešovaných osobách, načež ho pronásledovali uniformovaní příslušníci bezpečnostních složek. Přestože scéna upoutala pozornost veřejnosti, nikdo nebyl schopen Laua poznat.
  • Natáčení začalo 10. března 2014 ve městě Quanzhou ve Fujianu. Kromě Quanzhou se natáčení přesune do mnoha různých provincií, včetně venkovských jihozápadních hor, kde jsou obtížné podmínky. Natáčení v Quanzhou přilákalo do ulic mnoho diváků, protože Lauovi fanoušci chtěli vidět svůj idol v jeho nové filmové podobě a vyfotit se s ním. Vznikla tak velká dopravní zácpa a někteří fanoušci dokonce vylezli na strom, jen aby Laua zahlédli.
  • Režijní debut spisovatelky a televizní scenáristky Sanyuan Peng.
  • Režisér Sanyuan Peng prozradil, že role Lei Zekuana byla šitá na míru Andy Lauovi.
  • Po dvou a půl měsících natáčení po celé Číně skončilo 23. května v Čcheng-tu natáčení filmu Lost and Love. Když Lau dva dny poté Čcheng-tu opouštěl, uspořádal setkání se svými fanoušky.
  • Tento film byl inspirován skutečným příběhem Guo Gangtanga, který dvacet čtyři let hledal svého syna, který byl ve dvou letech unesen z jejich domova. Guo se stal lidovým hrdinou, protože cestoval po zemi a na motorce mu vlály transparenty s nápisem "pohřešované dítě". V červenci 2021 přineslo několik mezinárodních zpravodajských serverů zprávu, že jeho šestadvacetiletý syn byl nalezen a jeho totožnost byla potvrzena výsledky DNA. Deník New York Times uvedl, že unesené batole bylo uneseno a prodáno k nelegální adopci - což je praxe, která se rozšířila v době nechvalně proslulé čínské politiky jednoho dítěte, protože rodiny kladly důraz na to, aby měly raději syny než dcery.