Andy's Rainbow

50%

Zajímavosti 6

  • Jacob Dufour hraje hlavní roli ve filmu již podruhé, poprvé to bylo ve filmu Vykoupení Benjamina Blacka (The Redemption of Benjamin Black, 2014).
  • Převážná většina herců byla poprvé obsazena herci z místního komunitního divadla.
  • Premiéra se konala 12. listopadu 2016 v Louisville, kde sklidila ovace ve stoje. Diváci komentovali, že "v sále nezůstalo jediné oko suché".
  • Jacob Dufour si byl svým vystoupením nejistý a obával se, že by mohl urazit lidi se skutečným postižením. Tuto obavu zažehnaly první projekce filmu, kterých se zúčastnila skupina z místního domova pro osoby se speciálními potřebami. Po skončení filmu přistoupil k Dufourovi muž středního věku ze skupiny, rozplakal se a objal ho. Během několika následujících minut mu téměř každý ze skupiny chtěl potřást rukou a nechat se obejmout. Dufour poté řekl, že to byl jeden z nejdojemnějších zážitků jeho života.
  • Victoria Jackson, která bojovala s rakovinou prsu a dva dny před začátkem natáčení absolvovala poslední chemoterapii, žertem požádala Jacoba Dufoura, aby do scénáře napsal její plešatou hlavu. Dufourovi se nápad líbil a vymysleli scénu, kdy si Kennedy na začátku filmu sundá paruku. Dufour byl frustrovaný, protože měl pocit, že postava je příliš povrchní, a řekl, že doktorka Kennedy bojující s rakovinou je "přesně to, co postava potřebuje".
  • Shelby Taylor Mullins (Rayne) skutečně udeřil Daniela Main (pan Reeves) lopatou do zátylku během scény v kůlně na nářadí.