Ping Pong Coach

?

Zajímavosti 4

  • Při úpravě scénáře mají Chieh Yang a Yi Liu mnoho odlišných názorů na osobnostní role, možná hlavně kvůli jejich rozdílnému pohlaví a pocitu lásky. Scénáristka Chieh Yang si myslí, že hlavní hrdina by měl být přímý a prostořeký. Ale režisér Yi Liu, přímý muž, si myslí, že hlavní hrdina by měl být introvertní postava, která pohřbívá city v srdci a vyhýbá se konfliktům. Po neustálých diskuzích mezi partnery dochází k mnoha úpravám ohledně ztvárnění osobností rolí. Nakonec však zjistili, že se možná ve skutečnosti hlavní hrdina nezměnil, ale jen se prezentuje různými způsoby.
  • V rozhovoru pro tchajwanská média režisér Yi Liu uvedl, že tento film přihlásil na filmový festival v Tchaj-peji v reakci na otázku, kdy ho budou moci tchajwanští diváci vidět. Porota tchajpejského filmového festivalu však film "Pingpongový trenér" neuznává a nemůže být zařazen do seznamu 10 krátkých filmů oficiální soutěže v roce 2016.
  • Těsně před začátkem natáčení se městem prohnal tajfun, který narušil harmonogram natáčení. Přestože režisér Yi Liu a producent Chieh Yang museli vyřadit celý natáčecí den, podařilo se jim vše zvládnout a udržet celý štáb i herce v bezpečí i během bouře.
  • Komentář poroty Tribeca Film Fesitivalu 2016, která tomuto filmu udělila cenu "Student Visionary Award", zní: "Tento film na nás díky svému naturalistickému tónu a přesvědčivým hereckým výkonům skutečně zapůsobil."