In Plain Sight

75%

Zajímavosti 6

  • Ministryně kultury Fiona Hyslopová potvrdila, že skotská vláda přispěje na výrobu filmu částkou 250 000 eur. Oznámila to v den zahájení Mezinárodního filmového festivalu v Edinburghu v červnu 2016.
  • V té době se místní policie ještě nikdy nesetkala s takovou kriminalitou; Peter Manuel si své oběti vybíral náhodně, bez zjevného důvodu a nakonec vyděsil celou komunitu natolik, že všichni začali zamykat dveře.
  • Při natáčení bylo využito mnoho míst v Glasgow (včetně Victoria Infirmary) a v centrálním pásu Skotska. Některé části se dokonce natáčely v rodném městě Martina Compstona Greenock. Dunlop v hrabství East Ayrshire byl také využit pro policejní stanici a dům detektiva.
  • Peter Manuel, který se narodil ve Spojených státech, byl známý jako "The Beast of Birkenshaw" (protože žil v Birkenshaw v Uddingstonu). Svého pronásledovatele dráždil vzkazy a dokonce mu posílal přání k narozeninám a Vánocům.
  • Martin Compston i Douglas Henshall strávili čas zkoumáním svých rolí a postav, které budou hrát. Compston přiznal, že se v jedné scéně bál jako čert kříže, a řekl, že po natáčení zajel ke starému domu Petera Manuela a zaparkoval, "jen aby si sedl venku". Henshall o své roli hovořil s dcerou Williama Muncieho a byl odhodlán oživit postavu, která podle Henshallova odhadu byla cílevědomá v dopadení Manuela, ale také jediná, která přijala představu, že je sériovým vrahem.
  • Děj pořadu se odehrává v 50. letech 20. století, ale příběh postav začíná v roce 1943, kdy Muncie poprvé zatkla šestnáctiletého Manuela za vloupání do domu a několikanásobné sexuální napadení. Před propuštěním si odseděl devět let ve věznici Peterhead v Aberdeenu.