Australian Survivor

86%

Zajímavosti 7

  • Přestože na obrazovce je vidět pouze jméno tvůrce seriálu Charlieho Parsonse, několik novin News Limited uvedlo, že na pořadu pracoval Trent Pattison. Trent předtím pracoval jako producent na americké verzi pořadu Survivor (2000) a na dalších reality show Network Ten Big Brother (2001) a I'm a Celebrity, Get Me Out of Here! (2015).
  • "Inside Survivor" uvedl, že na programu pracovalo 250 Australanů a nejméně 180 místních obyvatel Samoy.
  • Poté, co se stanice Seven Network rozhodla neobnovit pořad Celebrity Survivor (2006), se zdálo nepravděpodobné, že by někdy vznikla třetí série, dokud v srpnu 2013 tvůrce formátu Charlie Parsons v rozhovoru pro podcast a fanouškovské webové stránky Survivor Oz neprozradil, že práva na výrobu seriálu byla poskytnuta neznámé produkční společnosti, která věří, že o pořad je stále zájem, a že osloví australské stanice, aby objednaly případnou sérii. Když společnost Network Ten na své předváděcí akci 19. listopadu 2015 oznámila, že si objednala obnovení seriálu, který se bude vysílat v polovině a na konci roku 2016, bylo odhaleno, že touto společností je EndemolShine Australia, která bude seriál produkovat ve spolupráci s Castaway Television Productions.
  • Pia Miranda, která se ve čtvrté sezóně objevuje jako "šampionka", hrála ve filmu Hledá se Alibrandi (2000). Herec, který hrál jejího otce, Anthony LaPaglia, je starším bratrem moderátora Survivora Jonathana LaPaglii.
  • Po oznámení zahájení vysílání seriálu v listopadu 2015 byl vyhlášen casting na potenciální soutěžící. Požadavky na uchazeče byly, aby byli starší 18 let, australští občané a uměli plavat. Již týden po zahájení castingu bylo přijato 5 000 přihlášek. Do konce roku 2015 se přihlásilo 7 500 osob. Konečný součet 15 000 přihlášek před uzávěrkou 10. února 2016 byl největším počtem uchazečů pro jakoukoli reality show Network Ten.
  • Samojský ostrov Upolu, na kterém se tato série odehrává, byl již dříve použit ve čtyřech sériích americké edice Survivor (2000) - Samoa, Heroes vs. Villains, South Pacific a One World, tedy v devatenácté, dvacáté, dvacáté třetí a dvacáté čtvrté sérii.
  • Díky vysílání této série na síti Ten se Australian Survivor stal jedním z mála pořadů jakéhokoli žánru, které byly k vidění na všech třech australských komerčních televizních stanicích, po Australian Survivor (2002) na Nine a Celebrity Survivor (2006) na Seven.