Para Sempre

51%

Zajímavosti 3

  • Po setkání s Tomem vystoupí Alice z vlaku v rakouském Linci (v pozadí je vidět nápis nádraží), kde si pronajme auto. Později ji vidíme, jak se dívá dolů na město a jde po mostě, což je v obou případech Salzburg v Rakousku. Salcburk leží přímo u německých hranic s dobrým vlakovým spojením do Německa, takže ve skutečnosti by Alice pravděpodobně přijela vlakem přímo do Salcburku, místo aby se vydala touto oklikou do Lince.
  • Když Alici v polovině filmu ujede vlak, je na nádraží vidět cedule s nápisem "Düsseldorf". Alice si pak zřejmě prohlíží město, přechází hřbitov, stoupá po temných úzkých schodech a užívá si výhled dolů na střechy a katedrálu. Tento výhled se však nenachází v německém Düsseldorfu, ale v rakouském Salzburgu - více než 700 km jihovýchodně.
  • Když se Alice a Tom setkají ve vlaku, sedí v otevřeném vagonu takzvaného "railjetu", který provozují Rakouské dráhy (na různých záběrech jsou nápisy "Railjet" na sedadlech, oknech atd.). Později je vidíme v soukromém kupé, které je převzato z německého vlaku. Vlak, který vjíždí do stanice, kde se Alice a Tom rozcházejí, je opět rakouský Railjet. Ve skutečnosti nejsou tyto vozy smíšené v jednom vlaku.