Jú gi ó: The Dark Side of Dimensions

71%

Zajímavosti 19

  • V Japonsku odvysílala televize MAiDiGiTV deníku Mainichi Shimbun video s upoutávkou na film a rekapitulací historie téměř dvacetileté série. Zde bylo odhaleno, že hlavními hrdiny filmu budou Yugi Muto a Seto Kaiba.
  • Film byl na Západě ohlášen dříve než v Japonsku. Společnost 4K Media odhalila existenci filmu na oficiálních stránkách Yu-Gi-Oh! Vtipně uvedli, že film je v Japonsku již ve vývoji a že se hledá distributor pro všechna neasijská území.
  • Čtyřicáté sedmé číslo časopisu Weekly Shonen Jump představilo dvě nové příšery, které bude hrát Yugi, "Lemon Magician Girl" a "Apple Magician Girl", a upřesnilo, že se objeví také "Dark Magician Girl". Odhalen byl také "Clear Kuriboh", ale jeho jméno nebylo oznámeno.
  • Při omezeném počtu promítání filmu v Severní Americe od 27. ledna 2017 do 9. února 2017 se návštěvníkům rozdávaly limitované edice obchodních karet.
  • Kazuki Takahaši věnoval zvláštní pozornost také přepracování ikonických soubojových monster: * Temný kouzelník: tato verze vypadá podobně jako v Duel Artu. Původně byl Temný kouzelník více modrý a fialový než černý. Bylo to proto, že v manze zcela černá postava zatěžuje stránku a může být obtížně zpracovatelná, ale ve filmech to nevadí. * Modrooký alternativní bílý drak: Při navrhování příšer měl Takahaši pocit, že přidáním spousty čar mohou vypadat cool na úkor kvality a že nejkrásnější jsou jednoduché návrhy. Protože však měl co do činění s animací, světelné a jiné efekty by zvýraznily rozdíly, a tak navrhl tuto "modrookou" stylem, který dosud nepoužíval. * Dívka temného mága: s ikonickým učedníkem temného mága Takahaši překreslil Dívku temného mága, aby vypadala více žensky a dívčím způsobem.
  • V rané verzi scénáře se původně objevila scéna, ve které byl Tja netrpělivý s Jugim, který byl posedlý kartami. Scéna byla nakonec vystřižena. Kazuki Takahaši později na svém Instagramu zveřejnil její ilustraci.
  • Tento film je z hlediska délky nejdelším celovečerním filmem série. Yu-Gi-Oh! The Movie: Pyramid of Light (2004) měl 90 minut (101 v Japonsku) a Yu-Gi-Oh! Bonds Beyond Time (2010) měl pouze 60 minut (50 v Japonsku). Tento film má 130 minut.
  • Společnost 4K Media uspořádala v srpnu 2016 soutěž, v níž nabídla fanouškům možnost namluvit hlasy pro anglické vydání filmu.
  • Tento film představuje nový a vylepšený Duel Disk, který v sérii ještě nebyl, vyvinutý společností Kaiba Corporation, a který vytváří hologramy Solid Vision z představivosti uživatele.
  • Kazuki Takahaši přepracoval řadu postav a prvků a představil i nové: * Yugi Muto: Byl nakreslen tak, aby vypadal dospěleji a aby bylo vidět, že zdědil sílu po Dark Yugim. Také znatelně povyrostl. * Solomon Muto: Jedinou změnou, kterou prošel, bylo přebarvení jeho oblečení. * Seto Kaiba: Jeho výraz se přiblížil zlověstnějšímu vzhledu, který měl, když byl poprvé představen v původní sérii. * Mokuba Kaiba: Oproti všem ostatním postavám je zcela překreslen a dočkal se ze všech nejvíce změn. Nyní nosí obchodní obleky a má kratší účes, aby se projevila jeho vyspělost a profesionalita. * Joey Wheeler: Joeyho výraz obličeje odráží vyspělost, kterou získal v bitvách v původním příběhu. Jelikož se jedná o Takahašiho oblíbence, věnoval zvláštní pozornost tomu, aby mu dal pěknou tvář. * Tristan Taylor: Tristan má mnohem klidnější výraz. * Téa Gardner: Téa po skončení původního příběhu pokračovala v kariéře tanečnice. Takahaši to považoval za Tiu v její nejroztomilejší podobě. * Duke Devlin: Duke se dočkal pouze drobných změn, jeho vlasy jsou o něco delší a hladší, nosí jinou variantu svého červeného oblečení a má přátelštější výraz tváře. * Bakura Ryou: Takahashi považoval Bakuru za nejzáhadnějšího, a tudíž nejméně změněného ze všech hlavních postav. Má však nyní hladší účes a pod tričkem košili s dlouhými rukávy.
  • V týdeníku Weekly Shonen Jump vyšel speciální díl mangy s názvem Transcend Game pro první i druhý díl, který slouží jako spojnice mezi koncem původní manga série a začátkem tohoto filmu.
  • Na oslavu filmu a 20. výročí série obecně začala televize TV Tokyo v Japonsku vysílat remasterované digitální vydání anime Yu-Gi-Oh! Duel Monsters z let 2000-2004.
  • Přestože Čokoládová kouzelnice byla spolu s Citronovou a Jablečnou kouzelnicí jednou z nových příšerek vytvořených pro film, ve filmu se nikdy neobjevila a je pouze krátce vidět na hromádce karet, když Yugi rekonstruuje svůj balíček.
  • Při mezinárodním uvedení nebyl film cenzurován ani upravován, což byla běžná praxe u původního seriálu a jeho pokračování. V případě této série se tak stalo poprvé.
  • Dědeček je v tomto filmu zbarven stejně (růžově a šedě) jako jeho postava v původním animovaném seriálu Yu-Gi-Oh! (1998) společnosti Toei.
  • Tvůrce mangy Kazuki Takahaši osobně nakreslil klíčové snímky pro jednu z filmových sekvencí.
  • Do anglického dabingu filmu se vrátila většina herců z anglického dabingu původního televizního seriálu Yu-Gi-Oh!, aby ztvárnili své postavy. Významnou výjimkou je Wayne Grayson, který kromě své postavy Joeyho Wheelera nyní také namluvil Solomona Moto (Yugiho dědečka), protože původní herečka Madeleine Blausteinová v roce 2008 zemřela.
  • Když se pozorně podíváte na jeden záběr publika během souboje v zemi Kaiba mezi Yugim, Aigami / Divou a Setem Kaibou, můžete na krátký okamžik spatřit postavy Rexe Raptora a Weevila Underwooda.
  • Film bude uveden v roce 2016, kdy uplyne 20 let od debutu Yu-Gi-Oh (poprvé vyšel jako manga v září 1996).