Zajímavosti o The Curse of Robert

24%

Zajímavosti 6

  • V Německu byl film uveden pod názvem "Robert 2 - Die Rückkehr der Teufelspuppe", v překladu "Robert 2: Návrat ďáblovy panenky".
  • Natáčelo se převážně v Muzeu Swansea Bay ze 40. let 20. století v Crymlyn Burrows ve Swansea. Mezi další místa, která produkce využila, patřily oblasti Lower Cwmtwrch v údolí Swansea a Caerphilly v údolí Glamorgan.
  • Skutečný příběh panenky Roberta byl údajně inspirací pro panenku Chucky, která se objevila v hororové sérii Child's Play.
  • Skutečný Robert the Doll je nyní vystaven v muzeu East Martello v Key West na Floridě. Návštěvníci muzea musí před pořízením fotografie požádat o svolení panenky. Každý, kdo se rozhodne panenku vyfotografovat bez jejího svolení, bude zřejmě na věky proklet. Na stěně muzea je vystavena řada dopisů od lidí, kteří Roberta žádají, aby je zbavil kletby, kterou na ně uvalil. Zvyk, kdy návštěvníci muzea žádají Roberta o svolení k pořízení fotografie, je součástí tohoto filmu.
  • Ve Velké Británii se film dostal na první místo v žebříčku HMV New Releases DVD Chart.
  • Ve skutečném případě dostal Robert Eugene Otto (Gene) poprvé panenku Roberta v roce 1906, když mu bylo pouhých šest let, od rozzlobeného bahamského sluhy, který se zajímal o černou magii a voodoo. Říkalo se, že tento dar byl pomstou sluhy za to, že s ním Ottova rodina špatně zacházela. Eugene Otto držel Roberta po svém boku až do své smrti v roce 1974. Říká se, že Ottovu manželku Anne přivedla manželova celoživotní oddanost panence k šílenství.