Flight 192

47%

Zajímavosti 9

  • V FBI neexistuje hodnost staršího zástupce agenta. Postava Sarah by byla vedoucím zvláštním agentem. Jako taková by se nepodílela na záchraně manžela a syna, to je doménou agentů HRT.
  • Šéf FBI zavolá zásahovou jednotku. FBI nemá zásahovou jednotku, používá něco, čemu se říká tým pro záchranu rukojmích (HRT).
  • Sarah jako vycvičená agentka FBI mohla ženu v letadle napadnout, podle potřeby využít ostatní cestující a Air Marshall a převzít kontrolu nad notebookem a telefonem. Poté mohla k záchraně rodiny využít příhodně pojmenovaný tým FBI pro záchranu rukojmích.
  • Když policisté, například agenti FBI, letí ve službě, jako to udělala Sarah, jsou známi kapitánovi, který musí jejich přítomnost v letadle schválit. Falešný odznak, který Michelle použila, by navíc TSA označila. Pokud by byl nalezen u ní, byl by ověřen nebo v jejím případě označen za padělek.
  • Celý scénář s letadlem byl zbytečný. Michelle a ten zloduch s pistolí na vlasy se mohli vloupat dovnitř noc předtím a držet celou rodinu jako rukojmí, dokud nebudou soubory vymazány, s mnohem menším rizikem a odhalením.
  • FBI nevyšetřuje případy vražd. Pomáhá sice místním orgánům činným v trestním řízení, ale případ by byl vyšetřován a stíhán na místní úrovni. Ve skutečnosti se senátorův právník zmiňuje o státním zástupci, který senátora stíhá. Pokud by se na případu podílela FBI, stíhal by ji americký státní zástupce, nikoli státní zástupce.
  • Technologických děr v ději je mnoho. FBI by v roce 2016 použila k instruktáži zabezpečenou videokonferenci a nepotřebovala by, aby nadřízený agent letěl přes celou zemi. "Náprava" by nemohla fungovat tak, jak je zobrazena, protože losangeleská policie by měla kopii záznamu, navíc smazané soubory lze obnovit. FBI by nad záběry losangeleské policie neměla žádnou kontrolu. Dále by bylo možné určit IP adresu zloducha s pistolí na vlasy jen tím, že by měl Michellin notebook. Nemuseli čekat, až bude online, jak bylo uvedeno. V nejkřiklavějším případě syn používá svůj mobilní telefon k volání na linku 911. V případě únosu by FBI sledovala všechny telefony, které může mít kterýkoli člen rodiny. Synův telefon by jim umožnil ho snadno najít. "Technický" agent tvrdí, že linka musí být otevřená, aby bylo možné telefon vystopovat, což je špatně - pokud je telefon zapnutý, je připojen k věžím a lze ho vystopovat.
  • Otec leží na podlaze skladiště připoutaný páskou, ale na termovizním snímku z horní části je vidět, že je roztažený a nemá svázané ruce.
  • Při sledování telefonu je bílý den, ale o několik minut později, když policisté dorazí do skladu, je už úplná tma.