House Shark

35%

Zajímavosti 8

  • Mnohé z mužských a ženských postav se jmenují jako američtí prezidenti a jejich manželky.
  • Na začátku roku 2018 spustil Bonk kampaň na Indiegogo, aby mohl film distribuovat na Blu-ray, DVD a VHS. Na rozdíl od kampaně, která byla spuštěna před výrobou filmu a která nedosáhla svého finančního cíle, tato druhá kampaň dosáhla svého původního cíle během 17 hodin od svého vzniku.
  • Film House Shark měl premiéru 21. října 2017 na filmovém festivalu Nightmares v Columbusu ve státě Ohio, kde získal cenu za nejlepší hororovou komedii.
  • Během předprodukce filmu House Shark spustil Bonk kampaň na crowdfundingové stránce Indiegogo, aby snížil náklady na výrobu, ale kampaň nedosáhla požadovaného cíle. V důsledku toho bylo omezeno vybavení použité pro film i velikost štábu.
  • Bonk prohlásil, že "je těžké natočit film o žralocích, aniž bychom vzdali hold Čelistem." Díky absurdním prvkům, které se ve filmu objevují, označil House Shark za "Blazing Saddles žraločích filmů".
  • Speciální efekty ve filmu House Shark vytvořili Marcus Koch a Matthew Ash. Koch během tří týdnů zhotovil z pěnového latexu kostým čtrnáctimetrového žraloka. V kostýmu žraloka vystupovalo několik lidí, včetně Kocha a Michaela Merchanta, který si ve filmu zahrál postavu Zacharyho. V rozhovoru pro The Hollywood Reporter Bonk prozradil, že kostým byl mezitím rozebrán.
  • Scénárista a režisér Ron Bonk uvedl, že film vznikl jednak z touhy natočit "film o žralocích", jednak z události, kdy Bonk zažil praskání ledu na střeše svého domu. V rozhovoru pro server PopMatters řekl: "Ve středním New Yorku byla i na polovinu zimy nezvyklá zima a já jsem si udělal legraci, že na mé střeše jsou zombie. A tak vznikl název filmu Zombies on an Ice Roof, nebo něco v tom smyslu. Pak mě napadlo, co kdyby to byla zombie apokalypsa, ale jen uvnitř lidských domů... pak jsem si řekl, že nechci dělat zombie, a napadlo mě, co kdyby to byl žralok?"
  • Jediná role a nahá scéna Samanthy Varg od ledna 2023. Ron Bonk uvedl, že Varga, která hrála Bessie, odpověděla na jednu z výzev ke castingu na film s tím, že má o herectví menší zájem. I když jí řekl, že role vyžaduje delší nahou scénu, byla pro, a tak ji obsadil. Práce s ní prý byla velmi zábavná.