Bad Blood

42%

Zajímavosti 21

  • Herec Benedict Samuel, bratr hlavní mužské hvězdy tohoto australského filmu Xaviera Samuela, se objevil v australském televizním seriálu Secret City (2016), který měl v Austrálii premiéru ve stejné době, kdy se začal natáčet film Bad Blood (2017). Obě produkce jsou žánrově zařazeny mezi thrillery.
  • První reklama na tento snímek popisovala subžánr tohoto napínavého filmu jako "psychologický thriller".
  • Režisér a spoluscenárista David Pulbrook a kameraman Lee Pulbrook jsou bratři.
  • První film producenta Antonyho I. Ginnanea po pěti letech, který není remakem. Posledním Ginnaneovým celovečerním filmem, který nebyl remakem, byl snímek Poslední tanec (2012), který režíroval David Pulbrook, jenž se podílel i na snímku Zlá krev (2017). Posledními dvěma Ginnanovými celovečerními filmy byly napínavé thrillery Patrick: (2013) a Turkey Shoot (2014), které byly remaky jeho vlastních klasických ozploitation filmů z konce 70. a začátku 80. let Patrick (1978), respektive Turkey Shoot (1982).
  • Herec Xavier Samuel hrál v nedávném napínavém thrilleru Plyšák (2013), jehož dějová linie se rovněž týkala vztahu mezi mužem a ženou.
  • Producent David Lightfoot uvedl, že je velmi nadšený, že se opět vrací do Adelaide [v Jižní Austrálii] a spolupracuje s Jihoaustralskou filmovou společností (SAFC).
  • První celovečerní film natočený v nových moderních studiích v Adelaide od filmu Matthew Savilla Měsíc nedělí (2015), který byl v době zahájení natáčení snímku Zlá krev (2017) ještě v kinech.
  • Film je prvním ze tří filmů, které se od poloviny roku 2016 natáčejí v nejmodernějších studiích v Adelaide. Dalšími dvěma tituly jsou zombie thriller Cargo (2017) a Hotel Mumbai (2018), který pojednává o teroristických útocích na hotel Taj Mahal v roce 2008.
  • Jeden z řady filmů natočených v polovině roku 2010, které mají v názvu frázi "Bad Blood". Patří mezi ně Zlá krev (2015), Zlá krev (2017), televizní seriál Zlá krev (2015), Zlá krev (2014) (aka "Bad Blood"), Cizinec (2014) (pracovní název: "Bad Blood"), Batman: Zlá krev (2016) a Zlá krev: (2016).
  • Jeden z producentů tohoto thrilleru David Lightfoot se podílel na předchozích napínavých filmech jako Wolf Creek (2005) a Coffin Rock (2009).
  • Herec Xavier Samuel a herečka Morgan Griffin si shodou okolností zahráli společně v loňském snímku Spin Out (2016).
  • Výkonná ředitelka Jihoaustralské filmové společnosti Annabelle Sheehanová uvedla, že SAFC je potěšena, že může podpořit film Bad Blood (2017), který se celý natáčel v Jižní Austrálii a jehož zvuková postprodukce probíhala rovněž v tomto státě. Paní Sheehanová uvedla: "Zájem o natáčení v Jižní Austrálii je v současné době velmi vysoký, protože zkušené štáby, rozmanité lokace pro natáčení a nejmodernější studia v Adelaide jsou pro producenty a režiséry velkým lákadlem."
  • Očekává se, že snímek poskytne práci přibližně padesáti místním hercům a členům štábu z Jižní Austrálie.
  • Tento australský film natočený v Jižní Austrálii za pomoci South Australian Film Corporation není remakem novozélandského a britského filmu Bad Blood (1981), oba filmy spolu nesouvisí, ale mají stejný název. V předchozím filmu hrál Jack Thompson, který se objevil také v mnoha filmech souvisejících s SA a SAFC, mezi něž patří The Club (1980), Ground Zero (1987), Breaker Morant (1980), December Boys (2007) a Sunday Too Far Away (1975).
  • Tento film se natáčí výhradně v Jižní Austrálii. Xavier Samuel, absolvent Flindersovy univerzity, byl v Jižní Austrálii naposledy k vidění na divadelních prknech v inscenaci hry Antona Čechova "Racek" (1895-1896), kterou v roce 2014 uvedl State Theatre Company na festivalu v Adelaide.
  • Producent Antony I. Ginnane o výrobě tohoto filmu řekl: "Poprvé jsem v Jižní Austrálii natáčel v roce 1980 film Trosečník (1981) a všichni jsme byli mimořádně ohromeni kvalitou štábu a podpůrného zázemí. Od té doby jsem se sem vrátil ještě několikrát, zejména s filmy The Lighthorsemen (1987) a Sally Marshall Is Not an Alien (1999)."
  • Třetí filmová spolupráce herce Xaviera Samuela a herečky Morgan Griffin poté, co oba již dříve pracovali na filmech September (2007) a Spin Out (2016).
  • Natáčení začalo na začátku června 2016 a probíhalo na různých místech v Adelaide Hills a ve městě Adelaide a využívalo zařízení v Adelaide Studios společnosti South Australian Film Corporation.
  • Snímek představuje dva významné návraty do Adelaide v Jižní Austrálii, a to pro herce Xaviera Samuela a producenta Davida Lightfoota.
  • David Lightfoot, jeden z producentů filmu, o něm řekl: "(2017), Xavier Samuel, který je jedním z nejzajímavějších talentů z Jižní Austrálie za poslední roky a se kterým jsem právě pracoval na filmu A Few Less Men (2017), je pro mě potěšením, že se mohu vrátit domů a natočit tento úžasný thriller se všemi svými starými kolegy, SAFC a jedním z nejzajímavějších talentů za poslední roky z Jižní Austrálie. Bad Blood (2017) je skvěle propracovaný scénář a já se na jeho natáčení s týmem nesmírně těším."
  • První celovečerní film Antonyho I. Ginnanea jako plnohodnotného producenta natočený v Jižní Austrálii po zhruba šestatřiceti letech, přičemž posledním Ginnaneovým filmem byl Trosečník (1981). Natáčení snímku je jubilejním 35. rokem od premiéry filmu Trosečník (1981) natočeného v SA v roce 1980, který měl premiéru v kinech v roce 1981.