Instrument of War

59%

Zajímavosti 5

  • Jack Findlay nosí hodnostní označení Flight Lieutenant, ale na čepici má odznak RAF Other Ranks Crest.
  • Posádka bombardéru, která se vykašlala, přistála jen asi sto metrů od místa, kde se jejich letadlo zřítilo. B-24 Liberator společnosti Consolidated mohl ve výšce 25 000 stop dosáhnout rychlosti až 278 mil za hodinu. To znamená, že poté, co byl on nebo jakýkoli jiný bombardér vyřazen z provozu, by urazil desítky mil, než by se zřítil.
  • Členové posádky bombardéru nemají pistole. Posádky bombardérů amerického armádního letectva dostávaly poloautomatické pistole M1911 ráže 45, protože by mohly být nuceny vystupovat nad nepřátelským územím.
  • Člen posádky odstřihne padákový postroj od jiného člena posádky, místo aby postroj pouze odepnul ze stoupacích zařízení, což by bylo mnohem rychlejší a jednodušší.
  • Poté, co v lese poblíž místa přistání zemře zraněný člen posádky, pilot vytrhne jednu z psích známek mrtvého, čímž se řetízek velmi snadno přetrhne, a pilot si známku vezme s sebou. Jedná se o rozšířený a chybný hollywoodský výmysl. Obě psí známky vždy zůstávají u těla, dokud je těsně před pohřbením těla neodstraní pracovníci evidence hrobů. V opačném případě hrozí, že tělo nebude správně identifikováno.