Harry & Meghan: A Royal Romance

48%

Zajímavosti 6

  • Harry řekne Meghan, že ke sňatku potřebují svolení královny, protože zákon o královských sňatcích z roku 1772 stanoví, že Harry je pátý v pořadí na trůn. Tento zákon žádnou takovou podmínku na základě místa v nástupnické linii neměl - vyžadoval, aby všichni potomci krále Jiřího II. získali ke sňatku panovníkovo svolení. Tento zákon byl rovněž zrušen a nahrazen zákonem o následnictví koruny z roku 2013, který ustanovení, na něž se Harry odvolává, obsahuje.
  • Princ Harry vyhrožuje, že pokud Kensingtonský palác nezveřejní jeho prohlášení o paparazzi, zveřejní ho na Twitteru. Ve skutečnosti nikdo z královské rodiny nesmí mít účet na sociálních sítích a princ Harry žádný účet na Twitteru nemá.
  • Když Harryho pobočník přeruší rande naslepo s Meghan, jeho důvodem je, že "London Bridge se hroutí". To je skutečná kódová fráze, kterou královská rodina používá k vyjádření smrti královny Alžběty II. Každá královská rodina má jiný most, který se používá jako kódová fráze pro vyjádření její smrti.
  • Pokračování se jmenuje Harry & Meghan: Becoming Royal (2019).
  • Královna Alžběta se Meghan ptá: "Podílíš se na tom pořadu The Crown (2016)?" A když Meghan odpoví, že ne, královna žertem odpoví: "Dobře, pak tě nebudu muset hodit do Toweru." To je volně založeno na skutečné výměně názorů, kterou údajně pronesl Alžbětin manžel, princ Philip, na večeři v roce 2017.
  • Ve filmu Meghan Markle není pozvána na svatbu Pippy Middletonové, ale po Harryho protestech se může zúčastnit hostiny. Jak to bylo ve skutečnosti, není známo, ale několik britských bulvárních listů uvedlo, že Middletonová skutečně zavedla pro hosty, kteří si přivedli doprovod, zásadu "žádný prsten, žádný doprovod", ačkoli někteří hosté, jako například James Middleton a princezna Eugenie, se zúčastnili s hosty, kteří nebyli manželé ani zasnoubení. Pippa Middletonová údajně Markleové pozvání poslala, ale ta se rozhodla svatby nezúčastnit, aby na sebe neupozorňovala a nepřitahovala paparazzi, ale recepce se zúčastnila.