Dobrodruh Flynn

47%

Zajímavosti 6

  • Film, který se natáčí na konci, je pravděpodobně Captain Blood (1935) s Olivií de Havilland. O pět let později natočil další pirátský film, The Sea Hawk (1940), ale s parukou a kostýmem, které neodpovídají tomu, co je zde zobrazeno.
  • Závěrečné titulky zmiňují výraz "In like Flynn", ale neuvádějí kontext. Errol Flynn dokázal okouzlit v každé situaci a měl pověst člověka, který to umí mimořádně dobře. Být in jako Flynn znamenalo být si naprosto jistý úspěchem. v 60. letech se tento výraz vyvinul ve skutečnou filmovou postavu, Dereka Flinta, ve špionážních parodiích Our Man Flint (1966) a In Like Flint (1967).
  • Flynnovu jachtu, 75stopou Sirocco, postavil Američan John Alden. Na vodu byla spuštěna v roce 1929 pod jménem Karenita a při prodeji v následujícím roce byla přejmenována na Aviner. Během následujících šesti let prošla jmény Simoon, Watchette II a opět Karenita. V roce 1938 ji koupil Flynn a v té době byla přejmenována na Sirocco. jako poměrně štíhlá a s omezeným prostorem nebyla ideální pro plavbu, ale byla to oceňovaná závodní jachta. Od dob Flynna prošla několika majiteli a v roce 2018 byla uvedena na prodej pod svým původním jménem za 145 000 dolarů. Flynn později přesedlal na 118stopý škuner Zaca, druhý ze svých stejnojmenných, který se ztratil během revoluce v Mexiku. Zaca byla za války zrekvírována americkým námořnictvem, poté se vrátila do soukromého užívání, aby ji v roce 1945 koupil Flynn.
  • Loď Sirocco se nepotopila na útesu, jak je zobrazeno ve filmu. Ve skutečnosti je jachta dodnes v provozu.
  • Útes je ponořený výběžek korálů nebo skal. Když se Sirocco potápí, je zobrazeno, jak se potápí v hluboké, otevřené vodě, zatímco ve skutečnosti by mělo být zobrazeno, jak se odvaluje od útesu.
  • Charlie, který tvrdí, že je skutečným majitelem jachty, ji nazývá "Sirocco". Flynn jí dal jméno Sirocco. Předchozí majitel by ji nazval "Karenita".