Nevinný

73%

Zajímavosti 4

  • Přestože se příběh odehrává ve Velké Británii, ve 3. epizodě můžete vidět volební kancelář Allana Farrella TD, poslance irského parlamentu.
  • Vzhledem k tomu, že celý příběh nikdy neopustí Velkou Británii, může se zdát, že použití Velké Británie pro exteriérové scény pobřežní krajiny a použití oblastí kolem Malahide a města Dublinu pro interiéry a exteriéry budov bylo podivným rozhodnutím produkce, nicméně seriál byl natáčen v Irské republice, protože vláda má různé daňové pobídky, které snižují náklady na některé rozpočty filmových a televizních produkcí. Proto je v závěrečném titulku uvedeno: "Vyrobeno s podporou pobídek pro irský filmový průmysl poskytovaných irskou vládou." To je také důvod, proč má produkční štáb mnoho zjevně irských jmen.
  • Bosham se používá jako nábřeží.
  • Mnohé z vymyšlených stavebních lokací byly ve skutečnosti skutečnými místy v Dublinu a Malahide v Irsku. To znamená, že mnoho irských diváků si seriál snadno přeložilo tak, že se odehrává v této části Irska. Například fiktivní policejní stanice, jejíž děj se odehrával "ve Velké Británii", byla ve skutečnosti kancelářská budova Park House, kterou vlastní DIT/Technological University Dublin, severně od jejich hlavního kampusu na North Circular Road v Dublinu 7 v Irsku. Pozdější scéna dvou lidí v policejním autě (ve Velké Británii) zaparkovaném před "policejní stanicí" jasně ukazuje výraznou architekturu druhé strany budovy Park House, která je obrácena do ulice, přičemž průčelí skrze okna auta odpovídá pohledu na protější stranu Park House.