Fast Color

58%

Zajímavosti 18

  • V 75. minutě nemá policejní vůz na kapotě znak ani viditelné číslo jednotky.
  • Restaurace, kde se Ruth (Mbatha-Raw) poprvé setkává s Billem (Christopher Denham), se nachází hned za městem a pro aktuální film se zde natáčelo již podruhé - a to z druhé strany interiéru. Doufá, že se stane základem jejich dalších filmů.
  • Začali s orchestrální hudbou, ale ta se do filmu nehodila. "Film díky ní působil příliš dramaticky a vážně," a tak se společně se skladatelem Robem Simonsenem snažili, aby se k tomuto žánrově pestrému zážitku více hodila.
  • Původně chtěli natočit film s názvem I'm Your Woman, ale v té době se jim zdálo, že je na něj potřeba příliš mnoho prostředků, a tak místo toho natočili film Fast Color. V současné době jsou ve fázi předprodukce filmu I'm Your Woman.
  • Julia Hartová si není jistá, zda by tuto cestu doporučila, ale do roka od vzniku nápadu se film začal natáčet. "Je to úžasné," říká s ohledem na dynamiku a energii, "ale nestihli jsme scénář rozvinout tak, jak bychom chtěli, a žít s postavami tak dlouho, jak bychom chtěli."
  • Doufejme, že se v seriálu bude více řešit závislost, ale pro tento film to bylo jen v pozadí. Líbí se jim myšlenka, že Ruth je závislá, která má svou závislost pod kontrolou, na rozdíl od obvyklé postavy, která musí mít relaps, než se zase vyšplhá nahoru.
  • Místní zeleň rozkvetla brzy, a tak museli použít počítačovou grafiku k "odbarvení" kvetoucích větví, protože se film odehrává v době velkého sucha.
  • "Pokud má svět zemřít, budeme se muset odvážit podělit se o svou sílu, než bude pozdě." Tato myšlenka je jádrem filmu, že ženy často skrývají svou sílu před světem - a před muži - a že tato síla se zvětšuje, když spolupracují.
  • Hart a Horowitz jsou manželé a film napsali jako reakci na to, že se stali rodiči. "Byli jsme ohromeni pocitem síly a moci, který jsme nikdy předtím necítili." Mají pocit, že rodiče, a zejména matky, jsou hrdinské postavy, a "to byl zárodek, který z toho vyrostl".
  • "Na zastoupení opravdu záleží," říká Hartová a vzpomíná na dva momenty, které to potvrzují. Prvním bylo, když se její malý syn zeptal chůvy na place, proč se všichni dívají na jeho mámu, a odpověď zněla: "Protože ona to má na starosti." Druhý se odehrál při promítání, kdy v publiku seděly černošské dívky, které se po skončení filmu vrhly na Sidney, aby pochválily její výkon a postavu. Jedna mladá černoška Hartové řekla, že by si přála mít tento film, když byla v jejich věku.
  • Hledání hudby, kterou by Ruth vnímala jako povzbuzující, vedlo ke skladbě "Germfree Adolescence" skupiny X-Ray Spex. Stejně jako Mbatha-Raw je i zpěvačka a skladatelka Poly Styrene Britka a dcera dvourasového páru.
  • Hart a Horowitz poslali scénář Gugu Mbatha-Raw po zhlédnutí fantastického filmu Beyond the Lights (2014). Byla jejich první volbou a následující den řekla ano.
  • Chtěli, aby se ženy mezi kamerou a svými schopnostmi objevovaly co nejčastěji. Hart říká, že ve filmech o superhrdinech, tedy ve filmech s velkým množstvím efektů, jsou často na prvním místě efekty a postavy jsou odsunuty na vedlejší kolej. Místo toho se rozhodli uznat, že postavy jsou "mimořádně obyčejné" - popis, který Horowitz ukradl Toussaintovi - a že si zaslouží být v popředí.
  • Lorraine Toussaintovou se podařilo získat až po dlouhých tahanicích, ale byla to jejich první volba pro roli Ruthiny matky a byli nadšeni, že to vyšlo. Herec si před natáčením prohlédl dům své postavy, aby se ujistil, že je zařízen tak, jak by si to Bo (postava) přála. Navrhla také kresby květin a stromů na stěnách.
  • Julia Hartová byla dotázána, odkud se vzal nápad na barvy, a myslí si, že to vzniklo prostě tím, že se nechala unést. "Když využijeme svou největší sílu, uvidíme pod světem kolem nás to krásné, co nevidíte, když tomu nevěnujete pozornost."
  • Od roku 2019 se ve studiu Amazon připravuje televizní seriál na motivy tohoto filmu. Seriál by měla produkovat společnost Violy Davisové a Juliuse Tennona JuVee Productions a vrátí se do něj autoři filmu Julia Hartová a Jordan Horowitz.
  • Přibližně 1 hodina a 9 minut, jediný záběr patří mezi Horowitzovy oblíbené, a i když se ho snažili zkrátit, rozhodli se řídit Hartovým instinktem a pokračovat v něm rovnou. Ukazuje tři ženy, tři generace jedné rodiny, které se po hádce předchozího večera sejdou v kuchyni a prostě spolu mlčky pracují.
  • Julia Hartová a Jordan Horowitz v současné době připravují televizní seriál. "Postavy jsou mnohem bohatší, než se nám podařilo dostat do 100 minut."