Ride Hard: Live Free

?

Zajímavosti 12

  • V raných fázích produkce požádal výkonný producent režiséra, aby se s ním a s několika zástupci motorkářského klubu sešel v pouštní komunitě Crystal v Nevadě (asi 50+ obyvatel) a projednal s nimi možné úpravy scénáře. Na otázku, proč právě Crystal, mu bylo odpovězeno, že je to odlehlé, klidné místo, kde "nikdo není". Zdráhal se sejít na tak opuštěném místě a několikrát se zeptal: "Jsme v pořádku?". Když ředitel dorazil na schůzku, měl v palubní desce svého auta pušku AR-15...
  • Samurajský meč, který používá jako žezlo prezident Road Gypsies Lizard (Aidan Baker), je pravý artefakt z druhé světové války, který byl odebrán v boji zesnulému poddůstojníkovi japonské císařské armády.
  • Doug "Mac" McAllister se na žádost výkonného producenta přijel do Nevady podívat na natáčení a následně byl angažován do role "Clutch". Ačkoli Mac nebyl hercem jako takovým, během práce pro vládu se účastnil mnoha tajných operací a jednal v situacích, které mohly stát život, kdyby se něco nepovedlo. Mac, vnímaný jako amatér, hrál roli Clutche s překvapivým nadšením, které odpovídalo jeho starým způsobům. A ve scéně, v níž pronásleduje mladou Zyru, je vidět jeho stín na stínítku před jejím oknem, jak předtím, než jí nasadí smyčku na krk, vypáčí ochrannou zástěnu z její svatyně. Tento akt byl pro jednoho z členů štábu tak znepokojivý, že později řekl, že ho při jeho sledování opravdu "mrazilo".
  • Amargosa Opera House v Death Valley Junction v Kalifornii si jako místo natáčení vybral výkonný producent, protože to bylo jeho oblíbené místo, kde se zastavoval při jízdě na kole po Nevadě. Je také dobře známý vyšetřovatelům paranormálních jevů, kteří ho považují za jeden z nejstrašidelnějších hotelů v zemi. Scéna se natáčela v prázdné a veřejnosti nepřístupné části opery známé jako "Spooky Hollow".
  • New Orleans Bluesový umělec Jeff Chaz, který hrál rozhlasového hlasatele informujícího Valley o místních novinkách, natočil všechny své scény na jeden záběr. Většinu dialogů napsal poté, co mu bylo řečeno, co má říct. Jeff pracoval s Wolfmanem Jackem v šedesátých letech, a tak řekl, že svou postavu vytvořil podle těchto zkušeností. Na závěr jeho záběrů mu štáb zatleskal.
  • Šest bodů týkajících se životních zkušeností staré Zyry, které jsou vylíčeny a ilustrovány šesti náboji, jež nabíjí do pistole, jsou lekce, které výkonnému producentovi v dětství předal jeho otec.
  • Hrot oštěpu, který používají Mladý a Starý Zyra, vyrobil mistr mečíř Jeff Pringle tradičními vikingskými metodami ze středověku a na dřík ho připevnil jeden z technických poradců, který vyrostl v rezervaci Hopi v Arizoně.
  • Výkonného producenta, který řídil svůj pickup, zastavila na cestě na místo natáčení dopravní zácpa. Přijíždějící policista si nevšiml rekvizit: seker, nožů, palcátů, pálkařských holí (doplněných hřebíky), které ležely v korbě náklaďáku. Ani brokovnici, pušku a pistole v kabině. Nevšiml si ani průhledně zabaleného falešného mozku, který ležel na podlahové desce mezi nohama řidiče. Výrobce byl podezřelý z nezákonného používání mobilního telefonu...
  • Během předprodukčního natáčení sizzle real herečka Pepper Jay poradila dvěma komparzistkám, které hrály naproti ní, že na konci natáčení mohou opustit garderobu. Režisér ji taktně informoval, že nejsou v kostýmu, ale ve svém každodenním oblečení.
  • Po výše uvedené scéně, která zobrazuje těžké zranění hlavy, se herec vrátil ke svému kolu na jiném místě. Oslovil ho znepokojený občan, který mu nabídl hadici s vodou na smytí krve z vlasů a panáka whisky na "zmírnění otoku", aniž by si uvědomil, že "zranění" není skutečné.
  • Během scény, která zobrazuje mrtvého motocyklistu ležícího na silnici s obzvláště autentickým zraněním hlavy, začalo nad hlavou kroužit několik káňat.
  • Tři motocyklové kluby (MC) se účastnily jako kompars a poskytovaly technické poradenství: Skoners MC; P.O.B.O.B. MC; a Road Gypsies MC.