Dámy v černém

63%

Zajímavosti 13

  • Vize dostihu Melbourne Cup 1966, který svolal Bert Bryant z Melbourne, neodpovídá vizi, která se objevuje v televizi, protože se jedná o dostih v Sydney a koně závodí opačným způsobem než v Melbourne. (film se odehrává v roce 1959)
  • V jedné scéně hrají lidé kriket. Zdá se, že pálkaři mají na hlavách helmy. Pálkaři začali nosit helmy až v 70. letech 20. století.
  • Ve filmu, jehož děj se odehrává na přelomu listopadu a prosince 1959, se objevuje řada sydneyských elektrických tramvají, přičemž je třeba poznamenat, že všechny elektrické tramvaje v sydneyském hlavním městě byly nahrazeny dieselovými autobusy. Ukončení 100 let tramvajové dopravy, poslední elektrická tramvaj v Sydney jezdila v CBD z Hunter Street ve městě a poté po Elizabeth Street ve městě, Oxford Street a po Anzac Parade do La Perouse 25. února 1961.
  • Scény zobrazující nastupování a vystupování lidí z tramvají byly natočeny v Muzeu tramvají v Sydney. Záběry tramvají pohybujících se v ulicích města byly vytvořeny pomocí CGI. Tramvaje přestaly v těchto ulicích jezdit v letech 1960 a 1961. Film začíná v roce 1959.
  • Kate Miller-Heidke se objeví v epizodní roli zpěvačky v nočním klubu.
  • Rudi (Ryan Corr) vezme Fay (Rachael Taylorová) na začátek jejich rande v pátek večer, aby se v 19:30 podíval na promítání francouzského filmu GERVAISE (1956) v kině "Crest Theatre" na adrese 157 Blaxcell Street, Granville NSW, které patří společnosti The Hoyts Corporation Pty Limited. Toto kino bylo postaveno v roce 1948 a otevřeno o Velikonocích 27. března 1948 a zavřeno bylo v sobotu 24. srpna 1963, ikonické "Crest Theatre" je nyní The Blouza Hall. Film GERVAISE (1956) se promítal pouze v omezeném počtu, a to v jediném sydneyském kině během října a listopadu 1958 v divadle The Savoy Theatre. Od března 1939 se divadlo The Savoy Theatre na Bligh Street 29 v Sydney v Novém Jižním Walesu stalo ikonickým místem pro cizojazyčné filmy, kde se promítaly špičkové kontinentální filmy, a bylo uzavřeno v lednu 1973.
  • Mladá hvězda filmu, Angourie Riceová, ztvárnila Betty ve filmech o Spider-Manovi s Tomem Hollandem. Nicholas Hammond, který hraje pana Rydera, byl v 70. letech Peterem Parkerem/Spider-Manem v hraném televizním seriálu Spider-Man.
  • Do důležité role nové Australanky Magdy, Stefanovy manželky, byla zvažována herečka ukrajinského původu Milla Jovovich. Později se však rozhodla roli nepřijmout, protože jí byla nabídnuta lépe placená role ve filmu Svět budoucnosti (2018).
  • Fay (Rachael Taylorová) je doma a po sprchování sleduje na černobílé televizní obrazovce celovečerní film. Lydia MacMillanová (Merle Oberonová) a Bob Willard (George Reeves) jsou slyšet a vidět, jak spolu tančí, v krátké sekvenci z filmu Lydia (1941), který uvedla společnost United Artists pod názvem Alexander Korda Films.
  • Pan Ryder (Nicholas Hammond), vrátný obchodního domu Goodes, byl Friedrich von Trapp ve filmu The Sound of Music (1965).
  • Pro exteriérové záběry obchodního domu Goodes byl použit soudní komplex Downing Centre v centru Sydney. Předtím, než byla tato budova použita jako soudní budova, v ní sídlila společnost Mark Foy's Limited, což byl shodou okolností významný obchodní dům v Sydney, který fungoval od roku 1885 do roku 1980.
  • Obchodní dům Goodes je sice fiktivní podnik, ale volně vychází z australského řetězce obchodních domů David Jones Limited.
  • Scény v obchodním domě se natáčely v 7. patře budovy David Jones v centru Sydney. Sedmé patro zůstalo po mnoho let nepoužívané a vypadalo stále stejně jako v roce 1959. Filmový štáb měl na natáčení těchto scén pouze jeden den, protože další den měla v budově začít rekonstrukce a 7. patro by bylo nepřístupné.