Gojira: kessen kidô zôshoku toshi

59%

Zajímavosti 6

  • Dvojčata Miana a Maina měla na konceptu odlišné účesy, takže je bylo snazší od sebe odlišit. Ve filmu vypadají až na výrazy identicky, což je dokonce zmíněno i postavami.
  • Jedná se o první film o Godzille, který navazuje na předchozí film série od filmu Godzilla: Tokyo S.O.S. (2003), který byl přímým pokračováním filmu Godzilla proti MechaGodzille (2002). Všechny filmy vydané od té doby se odehrávají ve zcela nových pokračováních a neberou ohled na všechny předchozí díly franšízy.
  • Haruoův anglický hlas Chris Niosi byl údajně tak rozrušený koncem, že se při nahrávání svých replik rozplakal.
  • V tomto filmu se objevuje Mechagodzilla, mechanický dvojník Godzilly, který se poprvé představil ve filmu Godzilla vs. Mechagodzilla (1974) a naposledy se objevil ve filmu Godzilla: Tokyo S.O.S. (2003). Mechagodzilla byla původně zbraň sestrojená mimozemskými vetřelci, ale v pozdějších filmech byla obvykle zobrazována jako zbraň sestrojená lidmi a vytvořená na obranu lidské rasy před Godzillou a dalšími monstry. Verze Mechagodzilly v tomto filmu kombinuje obě ztvárnění, kdy je postavena mimozemšťany z Bilusaludo, ale jejím účelem je bránit Zemi před Godzillou.
  • Jedná se o druhý díl trilogie anime filmů o Godzille z produkce TOHO Animation a animované produkce Polygon Pictures, přičemž první díl, Godzilla: Planeta monster (2017), byl uveden do kin v Japonsku 7. listopadu 2017 a celosvětově na Netflixu přesně o dva měsíce později. Třetí díl, Godzilla: Pojídač planet (2018), byl uveden do kin v Japonsku v listopadu 2018.
  • V tomto filmu se objevuje Godzilla Earth, dosud největší inkarnace této postavy, která byla dříve k vidění na konci filmu Godzilla: Planeta monster (2017). Godzilla Earth měří 300 metrů a váží 100 000 tun, přičemž druhá největší verze Godzilly, která se objevila ve filmu Shin Godzilla (2016), měří 118,5 metru a váží 92 000 tun.