Ďáblův advokát

82%

Komentáře a recenze 26

Dle počtu bodů
cerfik
cerfik
7 890 bodů
10
To na čem tenhle film stojí, je naprosto geniální Al Pacino v roli ďábla a jeho dechberoucí proslovy prostě nemají chybu. Keanu Reeves zde není vůbec špatný, ale hlavní síla je v brilantním scénáři, Al Pacinovi a skvělé režii, která mistrně buduje atmosféru. Nádherné podobenství o moderní západní civilizaci.
kOCOUR
kOCOUR
7 093 bodů
10
Excelentní thriller se slabším rozjezdem, ale zato výborně vypilovaným finálem. Al Pacino je s přehledem nejlepším filmovým satanem a Nicholson s Keitelem mu nasahají ani po nehet na malíčku pravé nohy. Reeves konečně potlačuje fámy o svém neherectví! Pekelná pětihvězdičková záležitost, možno vidět několikrát bez ztráty jakéhokoliv kouzla...
Fanik
Fanik
3 068 bodů
10
Perfektní scénář. Výborné herecké výkony.
Edward
Edward
2 487 bodů
9
9/10
stantheman
stantheman
2 399 bodů
7.5
Ďábelský Al...nikdy nezklame...americký film se vším všudy...několik hezkých nápadů...jinak scénář - žádný objev. Doufám že Pacino dostal řádný honorář, jelikož bez něho by to nebyla žádná pecka :)
Hare77
Hare77
2 051 bodů
8.5
Velmi dobře podaná zpráva, jak to na světě chodí nejen koncem minulého století
jirikzaboj
jirikzaboj
1 628 bodů
10
Film plný skrytých významů, které vás donutí přemýšlet. Poutavá podívaná a postupné zjišťování toho, co se vlastně děje a jde to v ruku v ruce s tím, jak to funguje v reálném světě. Že je Al Pacino herecký ďábel, to už víme dávno. Ale tady je to doslovné a nedokážu si vlastně ani představit, že by to měl být někdo jiný. Skvělá Theron a v neposlední řadě jedna z těch lepších rolí od Reevese. Nádherně natočeno, poetické záběry a ta thriller hudba je prostě nádhera.
Pavlína81
Pavlína81
1 576 bodů
10
Tak zase skvělý film on snad ani blbost natočit nemůže.
ZaS
ZaS
632 bodů
9
Ďáblův advokát patří k filmům, které vám budou ležet v hlavě celý život. Podobně jako Matrix nebo Blade runner totiž obsahuje zákadní myšlenky, kterými se zabývají všechny generace. V tomto případě to není ani tak právnická etika (prvoplánově) jako spíše víra (druhý plán) a hlaně svoboda (jádro). Život postaví dřív nebo později každého před zdánlivě svobodnou volbu, ze které ale nevyváznete bez ztráty. Čehokoliv. Hlavně ale ideálů.
DHDV
DHDV
311 bodů
8.5
Jeden z nejlepších filmů o ďáblovi. Scénář není až tak dokonalý (docela předvídatelný) ale to lehce přehlednéte díky dobrému obsazení herců. Pokud by film nezískla tak dobré herce byl to klasický průměr, ale herci tento film dostaly na další úrověň. Krásná Theron, charismatický Reeves a intelignetní Al Pacino!