Johnny Gruesome

36%

Zajímavosti 4

  • Členové hereckého souboru Johnny Gruesome Byron Brown II a Jon Cesar se poprvé společně objevili ve filmu The Romans, který se rovněž natáčel v Buffalu.
  • Scénář k filmu Johnny Gruesome napsal v roce 1984 Gregory Lamberson. Protože se mu nepodařilo získat finanční prostředky, v roce 1986 za 50 000 dolarů produkoval a režíroval film Slime City. V roce 2006 napsal novelizaci svého scénáře k filmu Gruesome, která vyšla v roce 2007 v nakladatelství Bad Moon Books v limitované edici v pevné vazbě a v roce 2008 v nakladatelství Medallion Press v brožované verzi. Román získal Zlatou medaili IPPY za horor. V červenci 2016 se Lamberson konečně dočkal režie svého vysněného projektu.
  • Speciální maskérské efekty JOHNNYHO GUESOMEHO vytvořil Craig Lindberg, známý svou prací pro seriály Boardwalk Empire, Saturday Night Live a Royal Pains. Lamberson s Lindbergem poprvé jednal o projektu v roce 1990, kdy Lindberg vytvořil efekty pro Lambersonův mikrorozpočtový upírský film Undying Love.
  • Několik písní, které zazněly na albu JOHNNY GRUESOME, vytvořili a nazpívali kanadští manželé Giasone Italiano a Marcy Italiano. Manželé tyto písně vytvořili v roce 2007 jako součást CD Gruesome, které je spin-offem románové verze scénáře Gregoryho Lambersona. Lamberson je oslovil, zda by pro propagaci své knihy nevytvořili znělku ve stylu Alice Coopera, a trojice se rozhodla místo toho vytvořit celé album. Lamberson režíroval krátký film/hudební klip založený na dvou písních; ve videoklipu si zahrála Erin Brownová alias "Misty Mundae", herečka známá svou prací v erotických hororech.