Doktoři

78%

Zajímavosti 14

  • Mediální web TV Line 6. dubna 2023 oznámil, že stanice Fox zrušila seriál The Resident po šesti sezónách. Fanoušky to příliš nepřekvapilo, protože měsíc předtím bylo oznámeno, že kulisy byly strženy.
  • Po ukončení lékařské fakulty: Přechodný rok rezidentury - jednoletá rezidentura. Připravuje rezidenty na pokročilé rezidentské vzdělávání pro specializace, jako je dermatologie, neurologie a další lékařské obory. Studenti stráví čas na různých klinických rotacích v lůžkové medicíně, všeobecné chirurgii, lůžkové psychiatrii a dalších. Budete také vystaveni různým pacientům s různými diagnózami, které vám pomohou zdokonalit vaše lékařské dovednosti. Jedná se v podstatě o prodloužení posledních dvou let studia medicíny, které klade velký důraz na klinické rotace.Internship - první rok typického rezidenčního programu Residency - v závislosti na programu může trvat od tří do sedmi let, doba slouží ke specializaci v určitém oboru medicíny Fellowship - subspecializace.
  • Matt Czuchry (Conrad Hawkins) & & Manish Dayal (Devon Pravesh) spolu pracovali také v epizodě 3.15, Live from Damascus (2012), seriálu The Good Wife (2009) jako Cary Agos & Dinesh.
  • Pořad se natáčí v Atlantě. Během prvního promítání se tvůrce seriálu shodl s diváky, že nemocnice vypadá na realistickou nemocnici až příliš "malebně", ale i tak se rozhodl, jak bude vypadat, protože je to přece jen televize.
  • Budova použitá pro vnější a letecké pohledy na nemocnici, atlantské High Museum of Art, je zároveň budovou, v níž sídlí doktor Hannibal Lecktor ve filmu Lovec lidí (1986).
  • Czuchryho postava Conrada Hawkinse má odcizený vztah se svým nesmírně bohatým otcem, stane se předsedou nemocnice, aby byl synovi nablízku, a tlačí svého syna k tomu, aby se stal lékařem. V seriálu Gilmorova děvčata hrál Czuchry roli Logana Huntzburgera, který měl také odcizený vztah se svým nesmírně bohatým otcem, pracoval jako novinový magnát a tlačil svého syna k práci v tištěné žurnalistice.
  • Nemocnice, ve které se natáčelo, byla stejným muzeem, které bylo použito v seriálu Red Band Society (2014).
  • Ten se původně začal vyvíjet v roce 2016 ve společnosti Showtime pod názvem "The City". Dostal se do fáze turnaround (v hollywoodském žargonu se tak označuje stav projektu, kdy se studio rozhodne jej dále nerozvíjet a nabídne jej jiným studiím, aby získalo zpět náklady na vývoj) a následující rok společnost Fox seriál od Showtime odkoupila. Původní koncept pojednával o novém rezidentovi, který přichází do nemocnice a postupně se dozvídá, že jeho nadřízený, starší rezident, je vraždící psychopat. Tento koncept byl po přesunu seriálu k Foxu zavržen.
  • Rezident prvního ročníku se ve skutečnosti nazývá stážista. Když se dostanete do druhého ročníku rezidentury, pak se vám říká rezident.
  • Dr. Randolph Bell řekl: "Vidět jednoho, udělat jednoho, naučit jednoho". Ve skutečnosti se jedná o citát Dr. Williama Halsteda, muže, který založil program chirurgických stáží na John Hopkins University.
  • První diagnóza je lupus. V populárním televizním lékařském seriálu House (2004) se dlouho objevoval vtip o tom, že diagnóza nikdy není lupus.
  • Zástupcem vnějšího a leteckého pohledu na nemocnici je atlantské High Museum of Art, které je součástí Woodruff Arts Center.
  • Jeden z tvůrců pořadu, Roshan Sethi, byl skutečným obyvatelem. Nyní pracuje jako paliativní radiační onkolog v Brigham and Women's Hospital na Harvard Medical School, kde absolvoval rezidenturu. Sethi ani jeho partnerka Hayley Shoreová v seriálu nepokračovali ani nenapsali další epizodu poté, co společně s Amy Holden Jonesovou napsali pilotní díl, který se podílel na všech epizodách a píše mnoho epizod každou sezónu. Ve štábu seriálu je více lékařů, kteří jsou autory scénářů.
  • Termín HODAD, Hands of Death and Destruction (Ruce smrti a destrukce), je ve skutečnosti odvozen ze vzpomínkové knihy Dr. Martyho Makaryho "Unaccountable: Co vám nemocnice neřeknou a jak může transparentnost přinést revoluci ve zdravotnictví", z níž pořad vychází. Podle zmíněné knihy existuje v každé nemocnici HODAD, který je hlavním zdrojem poškození pacientů.