The Flip Side

51%

Zajímavosti 4

  • Logo 20th Century Fox na začátku filmu není zobrazeno s obvyklou orchestrální předehrou, ale s lehčí melodickou verzí téže hudby.
  • Jedna ze dvou australských celovečerních komedií s herečkou a komičkou Emily Taheny, které měly premiéru v roce 2018. Jedná se o filmy "The Flip Side" (2018) a "That's Not My Dog!" (2018).
  • Před natáčením Eddie Izzard navrhl, aby se čtyři ústřední herci sblížili, a tak se vydali na víkendový pobyt v chatě v malebných Adelaide Hills. "Společně jsme se vydali na cestu za vínem," vyprávěla herečka Emily Taheny. "A to prolomilo ledy nad několika víny. Dobře jsme si rozuměli a tak nějak jsme se vžili do svých postav. Takže já jsem byla ta, která byla druhý den ráno trochu nervózní a vystresovaná, a Eddie i Vanessa spali, jak to Evropané dělají, asi do jedenácti hodin. A Luke balil auto. Takže jsme se všichni vžili do svých rolí a bylo to docela zábavné."
  • Film je do značné míry jihoaustralským filmem a Adelaide, jeho hlavní město, je jeho ústřední postavou. Je to místo, kde je život jednodušší a prostší než v kosmopolitnějších městech východního pobřeží Austrálie, jako jsou Sydney, Brisbane a Melbourne. V Adelaide jsou prostor a krajina hmatatelně neodmyslitelnou součástí života ve městě. Scenáristka a režisérka Marion Pilowsky, která žila více než dvacet let v Londýně, viděla v Adelaide ideální kulisu pro střet osobností a kultur, který podle ní diváky v jednu chvíli dojme k něžnosti a v další se budou smíchy dvakrát potácet.