Toni Erdmann

?

Zajímavosti 3

  • Když bylo poprvé oznámeno, že Nicholson koupil práva na remake filmu a že má v úmyslu hrát otce jako hezký comeback. Krátce poté, co bylo oznámeno, že Wiigová bude hrát dceru, se objevila další informace, že se na to Nicholson necítí. V té chvíli se do hry dostal Bill Murray, který s Wiigovou spolupracoval. Zdá se, že se liší od nyní zveřejněných zpráv. Nicholsonův stav není znám.
  • Když Kristen Wiigová podepsala smlouvu na tento projekt, prosadila, aby její protějšek hrál Bill Murray, a přestože Murray měl o projekt zájem, s přečtením scénáře otálel, dokonce na něj v jednu chvíli zapomněl. Wiig se Murraymu ozvala a připomínala mu to, dokonce ho nutila, aby si scénář přečetl. Než si však Murray scénář přečetl, producenti filmu přesvědčili zájemce Jacka Nicholsona, aby podepsal smlouvu místo něj. Shodou okolností Nicholson nahradil Murrayho ve filmu Jak to víte (2010).
  • Film byl oznámen pouhý měsíc po uvedení původního filmu a získal nominaci na Oscara. Rychlý vývoj byl způsoben podpisem smlouvy s Kristen Wiigovou a zájmem Jacka Nicholsona, který se chtěl na projektu podílet.