Curiosa

68%
Curiosa

Paříž roku 1895, Pierre je dandy a básník. Spolu s přítelem Henrym jsou oba zamilovaní do Marie, dcery jejich básnického mentora. Ačkoliv Marie má ráda Pierra, vezme si Henryho, aby splatila tátův dluh. Pierre prchá do Alžíru, kde potkává uhrančivou Zohar. Poté co vezme Zohar zpátky do Paříže, začíná se vše pořádně komplikovat… (Pilot Film)




Pete69
Pete69
29 851 bodů
7
Pěkný artový snímek plný lechtivých scén a dobrých herců. Film je citově plný, nabízí zajímavé drama, které se odehrává v milostném trojúhelníku. Poetický, melancholický film, který dobré náladě nepřidá, ale je velmi zajímavý a určitě stojí za to ho vidět.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
6.5
Příběh jsme viděli už mnohokrát, ale to obsazení je opravdu dobré. Neokoukaná zpěvačka a herečka Noémie Merlant zachraňuje, co se dá. Bohužel v polovině filmu se to z hravého erotického art filmu zvrtne v poněkud předvídatelné drama. Film je sice komorní, ale kostýmy jsou kvalitní a režisérka se zjevně zamýšlí i nad hudbou a celkovou koncepcí. Na festival je to dobré a filmu bude jistě časem slušet uvedení na ČT Art.

Dodatečné informace

Původní název:
Curiosa (více)
  • Francie Curiosa
Premiéra v ČR:
12. 12. 2019
Distributor:
Pilot Film
Země původu:
Francie
Přístupnost:
15+
Čeština:
Curiosa je dostupný s českými titulky
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné