Tenet

76%

Komentáře a recenze 75

Dle počtu bodů
PinokKio
PinokKio
120 bodů
9
Jeden z těch filmů, které nejen toužíte znovu vidět, ale hlavně potřebujete vědět, kolik kulišáren se v něm ještě schovává. A ideální je na to jít opětovně co nejdřív, tedy včera a za pár dní si to zase střihnout proti toku času na premiéru, klidně se svým druhým (třetím atd.) já v jiné řadě ..
JardaRezek
46 bodů
10
Na Tenet jsem se těšil a Nolan mě nezklamal. Stejně jako u Inception jsem si nedělal iluze, že to dám na první dobrou. Normální a inverzní časová linka na jednom place, to je prostě pecka! Hudba naprosto perfektní, tlačí a pomáhá stupňovat děj, nemám slov, čekání se vyplatilo. 12.9.jdu ještě jednou.
vaclav-conan
26 bodů
1
Po první hodině střídání nudy a nesmyslů jsem to vzdal. Tak zpackaný film jsem už dlouho neviděl.
GreenWolf
GreenWolf
10 bodů
9
Něco pro mozek od Nolena
mrtvakocka
mrtvakocka
7 bodů
3
Přebubřelé nic. Zápletka v podstatě tuctová. V kině s potenciálem zaujmout. Nicméně pokud si divák zachová odstup, tak je to jen průměrný až podprůměrný thriller s okrajově zajímavým nápadem. Obdobně jako u Interstellaru se dostavuje polopatické vysvětlení špatně pochopené fyziky. Krom dlouhých a neplodných úvah nad časovými paradoxy se divákovi nabízí mnohem přízemnější plejáda zapomenutých drbek a přízemně hloupučkých dialogových scén. Asi to chtělo být Bondem nebo M:I (díky bohu zas tak pusté to není), je to ovšem mnohem komornější (svým způsobem plus, ale neladí to s prezentací hrozby) a díky cvd se snad nedočkáme frančízy. Pro mne prostě klasický Nolan: netuctový nápad bombasticky a bez emocí zfilmován v nezajimavých exteriérech. A neobešlo se bez ruskomafiánských klišé stereotypů (doporučuji Reamde, kde se s tím Neal Stephenson popral na výbornou). SATOR AREPO TENET OPERA ROTAS
sasamachanova
sasamachanova
2 bodů
Chtěla jsem se zeptat, jestli je i český dabing dekuji za odpověď.