Falcon & Winter Soldier

64%

Zajímavosti 26

  • Otec Wyatta Russella (John Walker/Nový Kapitán Amerika), Kurt Russell, také hraje postavu ve vesmíru Marvelu. Kurt Russell hraje Ega ve filmu Strážci Galaxie Vol. 2 (2017).
  • Seriál měl mít původně 8 epizod, ale nakonec byl zkrácen na 6.
  • Dějová linie seriálu měla původně zahrnovat krádež smrtícího viru Flag Smashers. Když muselo být natáčení zastaveno kvůli skutečné pandemii způsobené koronavirem, byl děj seriálu přepracován tak, aby byly odstraněny všechny odkazy na fiktivní supervirus.
  • Do role Johna Walkera byl zvažován Sam Claflin, než byl obsazen Wyatt Russell.
  • Filmy produkované většími společnostmi, jako jsou Marvel nebo Disney, jsou dočasně provozovány pod s.r.o., aby byly peníze z jednoho projektu odděleny od peněz z jiného projektu. Film The Falcon and the Winter Soldier, který se začal natáčet ještě předtím, než se o Covid-19 začalo vědět, a který byl nakonec kvůli celosvětové epidemii na několik měsíců přerušen, fungoval pod společností s ručením omezeným "Pandemic Productions".
  • Režisérka a výkonná producentka Kari Skogland chtěla, aby se na seriálu podílel Ben Barnes, který hrál Billyho Rusa/Jigsawa ve filmu Punisher (2017), ale musel odmítnout kvůli termínům.
  • Návrat kratších vlasů Buckyho Barnese, který se v MCU neobjevil od debutu jeho postavy ve filmu Captain America: První Avenger (2011).
  • Veronica Falcón v jednom z rozhovorů potvrdila, že její postava Donya Madani měla v seriálu vystupovat ve větší míře, dokud je pandemie COVID-19 nepřinutila pozastavit natáčení a výrazně přepracovat nebo natočit všechny scény, které měli, což vedlo k tomu, že se Madani stala posmrtnou postavou, která byla ze seriálu z velké části vyškrtnuta.
  • Součástí arzenálu Battlestaru měly být elektrifikované rukavice, které by se hodily v souvislosti se zrušenou bitevní sekvencí v Portoriku. Scéna se nikdy nenatočila kvůli obavám ze zemětřesení a rukavice se v seriálu nikdy neobjevily.
  • Isaiah Bradley je pátou velkou komiksovou rolí Carla Lumblyho, který hrál v sériích DCAU Justice League (2001) a Justice League Unlimited (2004) (Martian Manhunter), Black Panther (2010) (S'Yan), Justice League: (2015) (Silas Stone) a Supergirl (2015) (M'yrnn J'onzz).
  • Scénáristé zvažovali zavedení Samovy komiksové schopnosti telepaticky mluvit s ptáky, ale nakonec ji nezačlenili, protože nemohli přijít na to, jak ji správně implementovat. Malcolm Spellman však vyjádřil možný zájem zkusit to znovu ve čtvrtém filmu o Kapitánu Amerika
  • Malcolm Spellman řekl, že kdyby měl seriál asi 10 epizod, Joaquin Torres by měl důležitou dějovou linii.
  • V seriálu má Sam Wilson červenobílou uniformu Falcona, na rozdíl od červenočerné uniformy, kterou nosil od Avengers: Věk Ultrona (2015). Červenobílý kostým je blíže vzhledu Falconova kostýmu z komiksů.
  • Ačkoli Sam Wilson v komiksech pochází z Harlemu, tato série ukazuje, že verze Sama Wilsona z MCU pochází z Louisiany a žije tam jeho rodina včetně sestry Sarah Wilson a dvou synovců AJ a Casse. Samův druhý synovec Jim Wilson se objevil už ve filmu Neuvěřitelný Hulk (2008) jako jeden ze studentů Culverovy univerzity, kteří byli svědky bitvy mezi Hulkem a armádou generála Rosse. Gideon Wilson, Samův bratr a Jimův otec, se v MCU zatím neobjevil.
  • Henry Jackman, který složil hudbu k filmu Captain America: (2014) a Captain America: Občanská válka (2016), se vrátil, aby složil hudbu k seriálu. Jackman si zopakoval své Falconovo téma z filmu Captain America: Zimní voják jako hlavní téma tohoto seriálu. Zopakuje také Batrocovo téma a téma Zimního vojáka ze stejného filmu a Buckymu dá nové "civilní" téma založené na jeho části. Kromě toho se v něm objevuje Zemovo téma z filmu "Captain America: Občanská válka" se vrací spolu s motivem Kapitána Ameriky a motivem Conflict ze stejného filmu (oba jsou použity jako představitel Johna Walkera). Vrací se také téma Dora Milaje od Ludwiga Göranssona a wakandské bubny z filmu Black Panther (2018).
  • První hraný výstup komiksové postavy Johna Walkera alias agenta USA.
  • V této sérii debutuje v hraném filmu Lemar Hoskins/Battlestar, který se objevuje jako pomocník svého přítele Johna Walkera, nového Kapitána Amerika. Je to také poprvé, kdy Battlestar dostává v adaptaci mluvenou roli. Obě předchozí adaptace Battlestara byly podobné: animovaný seriál Spider-Man: The Animated Series (1994), respektive Spider-Man (2017), kde je vedlejší postavou, která je součástí divoké smečky Silver Sable a nemá na plátně žádný dialog.
  • V tomto díle se poprvé mimo komiksy objeví poručík Joaquin Torres. Poručík Joaquin Torres, přítel Sama Wilsona, se v komiksech v jednu chvíli ujal Falcona. Komiksový původ Torresova Falcona byl geneticky spojen s DNA Samova cvičeného sokola Redwinga vědcem Karlem Malusem. Vzhledem k tomu, že verze Redwinga v MCU je umělou inteligencí řízený dron, nebude tento původní příběh pravděpodobně adaptován, ale Karl Malus se objevil ve druhé sérii seriálu Jessica Jones (2015).
  • Premiéra seriálu byla původně stanovena na srpen 2020. Stejně jako u WandaVision (2021) byla produkce tohoto seriálu zastavena v polovině natáčení v březnu kvůli omezením během COVID-19 před dokončením seriálu. Natáčení bylo nakonec povoleno obnovit koncem července, ale datum premiéry muselo být posunuto na rok 2021, protože seriál nemohl být dokončen včas pro uvedení v roce 2020.
  • Sebastian Stan se pro tuto show dostal do nejlepší formy svého života. Pro časopis Men's Health řekl: "Moje tělo je teď asi nejlepší, jaké kdy bylo." Měsíce před začátkem natáčení Stan provokoval svůj trénink a přípravu na roli tím, že na svých účtech na sociálních sítích zveřejňoval selfie z posilovny bez trička, na které ukazoval svou superhrdinskou postavu s vlnícími se sixpack břišními svaly. Poděkoval svému trenérovi Donu Saladinovi a řekl, že je hrdý na tělo, kterého společně dosáhli.
  • Karli Morgenthau, kterou hraje Erin Kellyman, je ženskou verzí postavy Karla Morgenthaua, rozbíječe vlajek, fanatického superpadoucha, který se snaží nastolit jednotnou světovou vládu násilnými útoky na symboly nacionalismu a který se poprvé objevil v čísle 312 knihy "Captain America" (Vol. 1). V komiksu vede protinacionalistickou teroristickou organizaci nazvanou Podzemní osvobozená totálně integrovaná mobilní armáda pro sjednocení lidstva (ULTIMATUM).
  • Jedna postava říká, že muž, kterému zemřela žena, je vdovec, ale neexistuje žádný název pro někoho, komu zemřelo dítě. Není to příliš známé, ale rodič, kterému zemřelo dítě, se nazývá vilom.
  • Florence Pugh a Chris Evans natočili pro seriál epizodní role Yeleny Bel a Steva Rogerse, ale obě byly z konečného produktu vystřiženy. Yelena byla odstraněna kvůli zpoždění filmu Black Widow (2021), proč byl vyřazen Steve, není známo.
  • Poprvé v MCU se baron Zemo objevuje v plném kostýmu se svou slavnou fialovou maskou. Jeho kostým je vytvořen podle vzoru moderního kostýmu postavy s černým pláštěm. V tomto díle má však trenčkot bílou kožešinu s černými puntíky na límci, která se objevovala na ramenou Zemova původního komiksového kostýmu.
  • Pocta Kapitánu Amerika ze Smithsonova muzea, která se poprvé objevila ve filmu Kapitán Amerika: (2014) je k vidění v celém seriálu. Mnoho exponátů, které se v ní nacházejí, pochází z filmů MCU o Kapitánu Amerika, včetně jednoho z plakátů, který je 1. vydáním komiksu Kapitán Amerika, novinového článku o Kapitánu Amerika zachraňujícím dítě, uniformy Howling Commando jménem Pinkerton, zbraní, které Howling Commandos používali za druhé světové války, novinového článku o tom, jak Howling Commandos ničí továrny HYDRY, formuláře odmítnutí Steva Rogera 4F, Capova plakátu jako prodavače válečných dluhopisů a Capovy motorky a původního štítu z filmu Kapitán Amerika: První Avenger (2011) a uniformu, kterou měl Kapián Amerika na sobě ve filmu Avengers (2012). Sekce Bucky je rozšířena o jeho působení v roli Zimního vojáka a o Sokovijské dohody.
  • Wyatt Russell prozradil, že se původně ucházel o roli Kapitána Ameriky ve filmu Captain America: (2011) a že to byl jeho úplně první konkurz. Roli získal Chris Evans a Russell si v tomto seriálu zahrál další inkarnaci Kapitána Ameriky.