Kde je to maso líčí do značných detailů, kde je, kde není a proč tam nebude. Jsou zde záblesky černých trhů a ustaraných mužů ve Washingtonu, nekalých praktik v obchodech i na ranči, a malých místních jatek, která naplnila rychlomrazicí boxy miliony liber masa, z velké části zakoupeného bez bodů, na kopytě. Zřejmý závěr: s poptávkou po mase téměř dvakrát vyšší než viditelná nabídka – navzdory porážce nedospělého dobytka – to nejlepší, co lze udělat, nebude stačit, a to po nějakou dobu. Přístup filmu k problému je proto humorný i poučný. Nejlepší kousky humoru: zářné ukázky patolízalského zacházení s tímto „rozmazleným občanem“, místním prodejcem masa; téměř lascivní záběry steaků a kotlet v celé jejich staromódní kráse, které by mohly být zakázány z důvodu duševní krutosti ke karnivorní Americe.
Herci a tvůrci 2
Dodatečné informace
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění