Bartolomeo Scappi (cca 1500-1577) byl pravděpodobně nejznámějším kuchařem italské renesance. Jako šéfkuchař papežů a kardinálů po celou polovinu šestnáctého století připravoval nestoudně dekadentní hostiny pro nejmocnější muže na Zemi. Na vrcholu své plodné kariéry sestavil největší kuchařskou pojednání té doby, aby poučil učně o celém umění vysoké kuchyně, jejích metodách, ingrediencích a receptech.
Šéfkuchař Antonio Carluccio se vydává do své milované Itálie s renesanční kuchařkou jako průvodcem. Sleduje stopy jejího autora, aby zjistil více o muži, který měl mimořádnou kariéru vaření pro kardinály, císaře a papeže šestnáctého století. Antonio vzkřísí 500 let staré recepty, vaří úhoře v Benátkách, hřiby v Lombardii a plní selátko v Římě. Svou cestu zakončuje hostinou hodnou papeže. Nádherná scenérie a lahodné ingredience vytvářejí vizuálně úchvatnou hostinu.
Herci a tvůrci 2
Režie:
Dodatečné informace
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění