Zlatý Glóbus 2011

71%
Zlatý Glóbus 2011
Plakát traileru

Golden Globe Awards neboli udělování Zlatých Glóbů je tříhodinová šou, plná hvězd, filmů a televizních pořadů roku. Hollywoodská asociace zahraničního tisku už šedesát let odměňuje nejlepší snímky a televizní pořady a je tak jednou z mála ceremonií, která pokrývá obě tato odvětví.
Hollywood Foreign Press Association (HFPA) byla založena v roce 1940, během druhé světové války. Původně ji tvořila hrstka novinářů, kteří se snažili postavit mezi Hollywoodem a zbytkem světa most a rozptýlit válečné útrapy prostřednictvým filmu. Dnes zastupují členové HFPA 55 zemí s diváckou obcí o celkovém počtu 250 milionů. Každý rok pořádá tato organizace třetí nejsledovanější šou na světě, slavnostní ceremoniál předávání Zlatých Glóbů. Díky tomu mohla HFPA darovat více než 12 milionů amerických dolarů charitativním organizacím, věnujícím se zábavě. Přispívá také na stipendijní programy.
Zlaté Glóby jsou jedinečnou událostí, velmi oblíbenou a také velmi respektovanou. Hvězdy i novináři se během natáčení pohybují volně, což dává šou jedinečný nádech neformální párty. Navíc se během slavnostního galavečera, díky této uvolněnosti, může stát úplně cokoli! A věřte, že se děje! (oficiální text distributora)




Dodatečné informace

Původní název:
The 68th Annual Golden Globe Awards (více)
  • USA Zlatý Glóbus 2011
  • USA The 68th Annual Golden Globe Awards
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění