Peklo v Ardenách

25%

Zajímavosti 5

  • Oblast Arden je známá jako hornatá a hustě zalesněná, nehledě na to, že bitva v Ardenách se odehrávala v zimě, kdy zde bylo velké množství sněhu a ledu. Oblast ve filmu je zjevně méně zalesněná, mnoho druhů stromů, které jsou vidět, jsou spíše letní a je zde patrná absence sněhu a je zřejmé, že období ve filmu je letní.
  • Major SS Heston Zeller nosí tuniku s límcovými nášivkami, které naznačují, že je Standartenfuher SS, což znamená, že by měl být označován jako plukovník (ne major).
  • Pásové obrněné vozidlo, které jednotku doprovází, je ve filmu často označováno jako tank; jedná se o vozidlo M36 Gun Motor Carriage, označované jako tank destroyer, které se od běžných tanků viditelně liší otevřenou střechou a tenkým pancířem. V americké praxi by se takto nazývaly stíhače tanků.
  • Jediné skutečné "německé" tanky ve filmu jsou ve skutečnosti sovětské tanky T-34. Ačkoli Německo používalo některé ukořistěné exempláře, nebyly nasazeny v západním divadle proti spojencům, byly odsunuty na východ a obvykle byly přemalovány do německých barev, zatímco tanky v tomto filmu zůstaly v sovětské podobě.
  • Ve filmu mají bílí vojáci ve své jednotce černého vojáka, v té době byli černí vojáci v armádě rozděleni do černošských jednotek a bílí vojáci měli jen bílé jednotky. Segregace v americké armádě skončila až v roce 1948, takže to není možné.