Mezi ploty se Simonou Babčákovou

?

Václav Neckář, Lou Fanánek Hagen, Olga Šípková, Michal Horáček, Václav Marhoul, Pavel Šporcl, Ewa Farna, Hana Vagnerová, Petr Zelenka, Jan Kalina, Jana Jelínková a další se rozhodli podpořit projekt „Mezi ploty" účastí na skupinové terapii, kterou povede herečka Simona Babčáková.
Skupinová psychoterapie se odehraje 24. září v prostorech pražské scény La Fabrika za účasti MUDr. Martina Hollého, ředitele Psychiatrické léčebny Bohnice a v televizi ji uvidí diváci v době konání tradičního festivalu „Mezi ploty" 4. října v 18:55 hodin na ČT 2.
Účastí na tomto projektu chtějí známí umělci a sportovci pomoc odtabuizovat problematiku psychických potíží, kterou bylo po léta zvykem nechávat pod pokličkou přísně střeženého soukromí. Přitom jde o jevy, se kterými se může potkat každý z nás, ať už v podobě depresí, nervových zhroucení a kolapsů pramenících z dlouhodobých stresů, přetížení a nadměrné konzumace návykových látek. Naši hosté se rozhodli přijmout tuto výzvu a přijít se podělit o své zkušenosti s bojem s těmito vnitřními démony a možná se přitom i dozvědět něco nového o sobě samých...
Součástí projektu bude i veřejná sbírka a DMS, jejichž výtěžek poslouží nadaci BONA k vybavení terapeutických pracovišť pro duševně nemocné (peníze půjdou na pořízení počítačů s grafikou). Použití vybrala Psychiatrická léčebna Bohnice, která je jejím zřizovatelem. Cílem je, aby klienti BONY dostali šanci na získání zaměstnání a návratu do běžného života. (Česká televize)


Dodatečné informace

Původní název:
Mezi ploty se Simonou Babčákovou (více)
  • Česká republika Mezi ploty se Simonou Babčákovou
Země původu:
Česká republika
Ocenění:
Žádná ocenění