Šimoneta to iu gainen ga sonzai šinai taikucu na sekai

72%

Zajímavosti 7

  • Poslední anime, ve kterém se objevila Miyu Matsuki před svou smrtí 27. října 2015 ve věku 38 let.
  • Vzhledem k tomu, že se seriál točí kolem sexuálního humoru, je téměř vše, co se jen vzdáleně týká sexu, nepříjemně cenzurováno malými nálepkami.
  • Záměrná cenzura v pořadu sahá dokonce až k titulkům a zvuku. Kdykoli je použit nějaký sexuální výraz, je v titulcích označen prvním písmenem následovaným řadou hvězdiček a ve zvukovém záznamu je cenzurován, obvykle zvukem plesknutí nebo cinknutí.
  • Postava Otome Saotome se fyzicky podobá malému dítěti, ale mluví a mluví jako stará dáma. To byl záměr, který měl vytvořit humorný kontrast mezi jejím vzhledem a osobností.
  • Logo "teroristické" skupiny SOX má písmeno "O" složené ze symbolů pro mužské a ženské pohlaví, což má nejspíš symbolizovat nejčastější formu jejich činnosti: sexuální interakce a oplzlé vtipy.
  • Erotická teroristická skupina "SOX" v seriálu zřejmě znamená "Sex Often happens in X-Mas", přičemž X-Mas samozřejmě odkazuje na Vánoce. Mimo seriál lze SOX snadno identifikovat jako formu slova "Sex". Jediný důvod, proč se SOX píše s "O", je ten, že se tak v Japonsku cenzurují slova.
  • Během několika prvních dílů Šimonety se představí tisíce vedlejších postav, z nichž většinu tvoří studenti. Mezi těmito studenty se zdálo, že jedna z nich se těší značné pozornosti: drobná brunetka, která v té době nenesla žádné jméno. V pozdějších epizodách se díky své náhlé popularitě mezi fanoušky stala známou jako Binkan-chan a byla začleněna mezi vedlejší postavy. "Binkan" znamená v japonštině "citlivý", což nejspíš odkazuje na Binkan-chaninu značnou zranitelnost a reakce na oplzlé a sexuální obrázky a scény.