Room Full of Spoons

?

Zajímavosti 5

  • Dodávky DVD s filmem, jehož vydání bylo naplánováno na 1. června 2017, nebyly předobjednavatelům odeslány. Dne 26. června 2017 produkční společnost prostřednictvím sociálních médií vysvětlila, že se tak stalo z důvodu nového soudního rozhodnutí o pozastavení vystavování filmu.
  • Video nahrané 12. února 2016 na jeden z kanálů Wiseau Films na YouTube nese název "Tommy Wiseau Presents Shame On You, Part 3: The Reckoning" a zřejmě vyjadřuje Wiseauovy pocity z dokumentu. Jednalo se o třetí ze série videí na tomto kanálu s animovaným písmem a dramatickou hudbou zaměřenou na Wiseauovy kritiky a odpůrce. Toto však konkrétně odkazovalo na film Ricka Harpera, včetně upravené a zrcadlově obrácené verze plakátu dokumentu, který je posetý dírami po kulkách. Greg Sestero i Wiseau naopak popírají, že by se video týkalo konkrétně Harpera nebo jeho filmu.
  • Deník The Guardian v září 2016 informoval, že společnost Wiseau Films pohrozila filmovému festivalu Sydney Underground právními kroky, pokud by film promítal podle plánu. V důsledku toho se Syndey Underground rozhodl vyhovět a promítání zrušit. Společnost Wiseau Films také vznesla nároky na autorská práva na většinu jakýchkoli pokusů tvůrců filmu nahrát jejich upoutávky nebo záběry na YouTube.
  • 6. listopadu 2017 soudce v Torontu v provincii Ontario zrušil soudní zákaz a uvolnil tak cestu k budoucímu uvedení filmu. Ačkoli občanskoprávní spor mezi Wiseauem a dokumentárním filmem nadále trvá, porážka soudního zákazu znamená, že tvůrci dokumentu nyní mohou o celé záležitosti volněji veřejně hovořit.
  • Tommy Wiseau se na tomto dokumentu původně podílel, než náhle otočil a bojoval za zastavení produkce a distribuce. Tento vývoj byl nakonec popsán v samotném dokumentu. Wiseau a Greg Sestero na záznamu popřeli, že by se Wiseau kdykoli podílel na amatérském projektu.