Home Fires

82%

Zajímavosti 7

  • Na začátku třetí epizody z listopadu 1939 jsou vidět dva motorové bombardéry, které přelétají. RAF nemělo operační motorové bombardéry v podobě Avro Lancaster a Handley Page až do konce roku 1941.
  • Seriál se odehrává od srpna 1939 do září 1940.
  • Fiktivní vesnice Great Paxford je ve skutečnosti Bunsbury v hrabství Cheshire. Za 2. světové války se v ní skutečně odehrály události, když německá letadla při náletu na Liverpool odhodila bomby a zasáhla domy, obchody a kostel, který je v seriálu vidět.
  • Malá kartonová krabička na šňůrce, kterou po konci roku 1939 nosil každý, obsahuje verzi vojenské plynové masky proti yperitu nebo jiným škodlivým výparům, například z chemických požárů nebo výbuchů. Dostal ji každý, kdo se nacházel v potenciální oblasti invaze nebo v cíli bombardování, pokud byl dostatečně starý na to, aby ji mohl použít. Britové si během války dělali velké starosti o civilisty, a to jednak proto, aby se vyhnuli katastrofě v případě invaze, jednak proto, že britský lid byl naprosto zásadním faktorem vojenské efektivity.
  • Úvodní scéna každé epizody je vždy z pohledu Steph Farrowové.
  • Přestože si první i druhá řada vedly v porovnání s konkurencí dobře, v dubnu 2016 ITV oznámila, že seriál Home Fires byl zrušen, což mezi fanoušky vyvolalo rozruch. Brzy byla spuštěna petice a internetová kampaň, která měla přimět stanici, aby to znovu zvážila, a petice získala více než 46320 podpisů (aktualizováno 24.5.2017).
  • Krátce po vrcholné poslední epizodě druhé série, v níž osud několika postav visel na vlásku, bylo oznámeno, že ITV seriál zrušila. V té době už byly v plném proudu plány na třetí sérii epizod a scénáristé už měli napsané scénáře (obsah neznámý!), ve kterých byl cliffhanger vyřešen - tak či onak. Vznikla internetová petice za obnovení seriálu Home Fires. Má něco přes 46320 podpisů (aktualizováno 24. 5. 2017).