Backdraft 2

54%

Zajímavosti 8

  • Při vzpomínce na 30. výročí původního filmu Backdraft v rozhovoru pro podcast z roku 2021 scénárista původního filmu Gregory Widen přiznal, že litoval natočení druhého filmu, protože se mu nelíbilo, jak výsledný film dopadl, a také kvůli rozpočtu filmu.
  • Když se Sean (Joe Anderson) dívá na pamětní stěnu s fotografiemi (pravděpodobně) hasičů, kteří zahynuli při výkonu služby, kamera přiblíží obraz jeho otce Stephena (ve filmu Backdraft ho hrál Kurt Russell). Na obrázku vpravo je zástupce okresního velitele (Ret) Steve "Chik" Chikerotis, který působil jako technický poradce tohoto filmu i původního "Backdraftu".
  • William Baldwin a Donald Sutherland jsou jedinými herci, kteří si zopakovali své role z původního filmu Backdraft.
  • Dva z vyšetřovatelů OFI vystoupí z vozidla s číslem "2-2-4"; to je číslo vozidla/volávací značka zástupce vedoucího okrsku 4. Jako vyšetřovatelé OFI by jejich vozidlo/volací značka měla číslo 4-6-7, 4-6-8 nebo 4-6-9.
  • Vozidlo CFD, které řídí Brian McCaffrey (William Baldwin), má číslo "2-2-2", což je číslo vozidla a rádiový volací znak zástupce velitele okrsku 2. Jako velící hasičský maršál by měl mít vozidlo/volávací značku 4-6-0.
  • Když agent Johnson mluví se Seanem poté, co si koupil hot dog od prodejce na chodníku, nic nenasvědčuje tomu, že by gril skutečně něco připravoval. Měl by tam být kouř, prskající maso atd., ale nic tam není.
  • Vozidla a přístroje hasičského sboru jsou vyobrazeny se stroboskopem na střeše s červenými a modrými světly. Ve skutečnosti chicagský hasičský sbor používá světelné pruhy s červenými a bílými světly, s výjimkou světla na pravé straně vozidla (na straně spolujezdce), které má zelenou barvu.
  • Vozidlo CFD, které řídí Sean McCaffrey (Joe Anderson), má číslo "4-2-2", což je číslo vozidla a rádiový volací znak zástupce ředitele hasičských operací Úřadu pro krizové řízení a komunikaci. Jako vyšetřovatel OFI by jeho vozidlo / volací znak měl být 4-6-7, 4-6-8 nebo 4-6-9.