Na jeden nádech

53%
Na jeden nádech

Paříž byla bez varování zasažena zemětřesením a z rozpukané země uniká smrtelně jedovatý plyn. Město ovládla panika. Mathieu a Anna jsou jedni z mála, kterým se podařilo uniknout do nejvyšších pater místního mrakodrapu. Jejich dcera Sarah, jež trpí oslabenou imunitou, ale zůstala daleko od nich v hermeticky uzavřené komoře, bez níž nepřežije. Pomoc ani po dlouhých hodinách nepřichází a oběma je jasné, že baterie, která pohání vzduchovou komoru, už dlouho nevydrží. Jak ji vyměnit dřív, než se úplně vybije a uvězní jejich dceru ve smrtící pasti? S vědomím, že je tlačí čas a že se musí spolehnout pouze na sebe, se Mathieu s Annou vydávají skrz vražednou mlhu za její záchranou. (Bontonfilm)




Pete69
Pete69
29 898 bodů
7
Dobře zpracovaný katastrofický snímek. Žádné velké efekty, jen jedovatý plyn a příběh rodiny, která přežila a snaží se se situací vypořádat. Bohužel je ve filmu spousta hluchých míst ve kterých si v klidu uděláte kafe. Příběh mi připadá zajímavý, ale myšlenka nebyla zcela využita.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 434 bodů
6
Rodina se snaží přežít masivní katastrofu. A ta ční v tom, že do města jen tak z ničeho nic vlétne něco, co vypadá jako mlha, kouř či oblak prachu v pískové barvě a nikdo neví co to je, odkud to je a jestli to není jedovaté. Originální název je v překladu ´V mlze´, tak dejme tomu, že je to mlha. Rapidně jednoduchý příběh v pomalém tempu vyprávění, ale nic významného nepřinášející. Po osmi minutách, kdy nám jsou představeny hlavní protagonisté, se objeví mlha a pak už děj sleduje jen jejich počínání. Vizuální efekty jsou dobré, ale scénář je napsán tak, že se děj velice táhne a nutí si během sledování několikrát zívnout. Myšlenka námětu není k zahození, ale děj bez patřičné dramatizace a zvýrazněného nějakého toho zoufalství ve snaze přežít za každou cenu zkrátka nemá takovou šťávu, jakou by mohlo mít. Na druhou stranu, není to Hollywood. Francouzští tvůrci americkou produkci nijak nekopírovali a šli si ryze svou cestou. Takže se vlastně jedná o film, u kterého záleží na úhlu pohledu. A tak tu máme další snímek o mlze, tentokrát evropský, který asi málokoho svým vyzněním nadchne.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
4
Přijde mi, že někoho napadl úvodní a závěrečný záběr a pak hodně nasílu sesmolil ten zbytek. Hlavně v té druhé půlce teda dost slabé scífko,

Dodatečné informace

Původní název:
Dans la brume (více)
  • Francie Na jeden nádech
  • Francie Dans la brume
Premiéra v ČR:
30. 9. 2021
Země původu:
Francie
Rozpočet:
13,75 mil. USD
Tržby:
2,84 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Na jeden nádech je dostupný s českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch