Brexit

71%

Zajímavosti 7

  • Poslanec za UKIP Douglas Carswell je vykreslen jako neznalý oblasti Jaywick ve svém volebním obvodu a Dominic Cummings ho obviňuje, že ji ignoroval. Ve skutečnosti Carswell tuto oblast znal a jako poslanec se před referendem zapojil do místní kampaně, v níž se snažil zabránit televizním společnostem, aby zde natáčely a zobrazovaly ji v negativním světle.
  • Film zachycuje vyhlášení výsledků referenda při slavnostním odhalení následujícího rána v Manchesteru. V praxi byly z logistických důvodů použity stejné okrsky jako při komunálních volbách, a tak se výsledky objevovaly po částech a byly vyhlašovány v televizi okrsek po okrsku. Výsledkem bylo, že konečné rozhodnutí pro odchod bylo známo dlouho před sečtením všech hlasů.
  • Boris Johnson si všímá použití skutečného loga NHS na boku autobusu a ptá se, zda ho smějí používat. To, co je zobrazeno, však není skutečné logo NHS - skutečné logo je psáno kurzívou, zatímco to zobrazené nikoli - pravděpodobně proto, že tvůrci filmu neměli dovoleno použít to skutečné.
  • Cummings je nalezen, jak píše na svém notebooku ve skladu zcela potmě. Na monitoru notebooku by mělo být nějaké osvětlení.
  • Velký červený nápis OUT, který Cummings ležérně nakreslil na stěnu své kanceláře, je později narovnán stejně dlouhými a širokými písmeny.
  • Jako soundtrack k filmu se výrazně objevují různé části Deváté symfonie Ludwiga van Beethovena. Je to zjevně symbolické: hlavní téma finále díla, známá "Óda na radost", je zároveň hudbou oficiální hymny Evropské unie. Hudbou ke koncertu, kterého se ve filmu účastní Craig Oliver a Boris Johnson, je rovněž Devátá symfonie.
  • Přestože je Benedict Cumberbatch zastáncem setrvání, souhlasil s natáčením filmu až poté, co byl ujištěn Jamesem Grahamem, který napsal scénář Brexit: že to nebude jen "prounijní shit".