Králova dcera

52%
Králova dcera
Králova dcera
Děj se točí okolo krále Ludvíka XIV., jehož snem je stát se nesmrtelným a hodlá pro to udělat cokoliv. Rozhodne se unést mořskou pannu a ukrást její životní sílu, díky které by navždycky utekl smrti. Celá situace se však výrazně zkomplikuje v okamžiku, kdy kouzelnou bytost objeví jeho dcera.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
4.5
Dlouho odkládaná pohádka s panem Bondem právě dorazila, ale je vlastně o co stát? Bohužel není. Snímek má naštěstí jen něco kolem hodinky a půl, takže se s ničím moc neroztahuje. Příběh docela rychle odsypá, ale na druhou stranu je hodně naivní, hloupý a plný nelogičnosti. Snímek se údajně zpozdil i kvůli dodělání kvalitnějších speciálních efektů což ve výsledku teda nejde poznat. Vztah krále s jeho dcerou na mne působil až incestním dojmem a z každého jejich setkání šlo cítit sexuální napětí. Pokud kniha ze které tento film vznikl porazila Hry o trůny o nejprestižnější knižní ocenění, tak nevím kde se při natáčení stala chyba. Tohle je totiž nepodárek, který nezachrání hvězdní herci ani krásná Versailles.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 443 bodů
0.5
Bizarní pohádkové fantasy studia Disney odehrávající se na dvoře krále Ludvíka XIV. který se po pokusu o atentát uvědomil svou smrtelnost, a tak z mořský vod nechal unést mořskou pannu, s úmyslem z ní získat životní sílu. Ale udělal chybu, že si do svého zámku ve Versailles nechal nastěhovat svou nemanželskou dceru. Zbytek už musí být každému jasný. A to se ještě dle správné pohádkové šablony musí ona dcerka z jasně pochopitelných důvodů vdát za někoho, koho nemá ráda. Pierce Brosnan po LGBT… filmové příšernosti ve spojení s BLM o Popelce opět v roli vládce, kde onen kodex LGBT… a BLM samozřejmě vynechán není. Scénář byl zpracován na základě knižní předlohy pod názvem „Měsíc a slunce´ literární autorky Vonda N. McIntyreové, jako obvykle liberálně patřičně upravené. Výprava je úžasná, ale i tak by mohly být prostory zahrady zámku Versailles a prostory zámku využity daleko více. Na kostýmní film není co vytknout. Co se týče dějového aspektu se smyslem pro dobrodružství, romanci a pohádkovou přitažlivost, jedná se o jeden ohromný nezáživný chaos v celém svém spektru pojetí. Dějová linka je sice pevně daná, ale příběh jako takový nevyužívá pevná místa dějové zápletky v rámci dramatizace a hlavně postav, které tak spíše vyvolávají dojem čiré náhodnosti. Už samotný Ludvík XIV. Ještě nikdy snad neměl tak nejednoznačný charakter. A takhle je to se všemi. Že bude mořská panna vyobrazena v CGI nijak nepřekvapí, jen kdyby to tak moc nebylo vidět. Spousta věcí nedovysvětlených, spousta dějových odboček nedokončených, zkrátka nic, co by mohlo po divácké stránce zaujmout. Ale hlavně že se na dvoře Ludvíka XIV procházejí lidé z Afriky a ve společenském sále zámku se musejí líbat dvě lesby. Zkrátka a dobře, práce kvapná, málo platná. Film byl v kinech uveden se zpožděním kvůli covidové krizi, ale po shlédnutí nelze nic jiného uvést, než že měl zůstat tam, kde byl.

Dodatečné informace

Původní název:
The King's Daughter (více)
  • USA Králova dcera
  • USA The King's Daughter
  • USA Mermaid
  • USA The Moon and the Sun
Premiéra v ČR:
8. 4. 2024
Distributor:
Amazon Prime Video
Země původu:
USA
Rozpočet:
40,5 mil. USD
Tržby:
2,2 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Předplatná

Powered byJustWatch