Bohové musí být šílení

74%

Komentáře a recenze 14

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
7.5
Už jako malé dítě jsem tuhle komedii neustále sjížděl na VHS. Bohové musí být šílení je doslova bláznivá komedie s místy až absurdním humorem,který pramení z kulturních rozdílu a setkání dvou různých civilizací. Geniální a přitom tak prosté jako facka.
Pete69
Pete69
29 898 bodů
8
Skvělý příběh, skvělá komedie. Zábavné, čisté i když americké. Divočina, křovák jdoucí na konec světa zahodit tam láhev od Coly, zní to divně, ale prostě to funguje a je to jedinečná komedie. Rád se ke Xixaovi vracím a občas se na film znovu podívám. Komedie tohoto typu mi dnes chybí.
Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8
Bohové musí být šílení pro mě není film, ale naprostý kult, a to nejen pro mě, ale celou rodinu a mé kamarády vrstevníky. N´Xau je naprosto výborný komik. Děj filmu je docela obyčejná romantická komedie, ale na filmu úžasně funguje podhoubí Afriky s mnoha úžasnými gagy. A ten nápad s padající lahví od Coca Coly je geniální.
lamps
lamps
15 156 bodů
9
Moje platonická filmová láska. Nesmírně originální a přímo hyper-zábavná óda na jeden překrásný a dosud netknutý kus země a na jeho specifický řád, který chytře staví do kontrastu s vyspělou, chaosem a zločinem organizovanou společností. Příběh má úžasné tempo, prolínání všech dějových linií je radost pozorovat a také všechny formální složky, od parádního žánrového soundtracku až po neodolatelné a velice trefné "quick-motion" zpracování některých scén, výrazně přispívají až překvapivé, avšak drtivé kvalitě tohoto kouzelného, žánrově vyváženého a skvostně zahraného dobrodružství, které mi přivádí pravidelně každý rok upřímné záchvaty smíchu... A za to jsem mu neskonale vděčný.
Danny F.
Danny F.
11 166 bodů
6.5
Velmi vtipné, co dokáže jedna láhev od Coly.
avenis
avenis
8 151 bodů
7
Už v době vzniku byl tento film velmi oblíbený pro svou něžnou komiku. A skoro každý si aspoň na pár prchavých chvil uvědomil, o čem je ta pravá svoboda. Že asi nebude spočívat v majetku a přepychu... Jenže nejsme křováci. Dabing ještě z dob, kdy se na něm opravdu makalo. Překvapivá Konvalinková, velmi příjemný hlas. (13.9.2021)
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 011 bodů
8.5
K tomuto filmu mě přivedla kamarádka, která má velký smysl pro humor. Podívala jsem se a musela jsem se dívat i na Bohové musí být šílení 2. (Žádné z dalších pokračování už mne tak nenadchlo!) Inteligentní humor, výborná kamera, hudba, nádherná příroda, sympatičtí hlavní hrdinové.
VitvarJane
VitvarJane
4 487 bodů
6
tento druh filmů mě nikdy nijak nezaujal, ale pokud nato máte geny, proč ne...
evismaior
evismaior
4 254 bodů
8
Kterak se křováci dostali na filmové plátno, o němž předtím ani netušili, že existuje:-) Idealistické ztvárnění prostého a nekomplikovaného života přírodního lidu versus uspěchané civilizace. Je to celé takové mile pitomoučké od "hlavního" hrdiny XiXao, který nese na konec světa vrátit bohům nevyžádanou láhev od Coca Coly, jež zasela mezi jeho lid svár, přes poněkud natvrdlé únosce skupiny dětí, až po vztah nešikovného vědce a půvabné učitelky
bidlobox
3 802 bodů
7.5
Obstojná komedie.