Nebe s.r.o.

72%

Komentáře a recenze 5

Dle počtu bodů
avenis
avenis
8 145 bodů
7
Nic jim není svaté. A s notnou dávkou tolerance a nadhledu je to zábavné. Pro puritány a suchary nikoliv. Miracle Workers je dost nešťastně přeloženo vzhledem k první řadě jako Nebe s.r.o, což u dalších řad už moc neodpovídá obsahu. První nebeská řada je skvělá, plná uvolněného humoru a zápletka se zničením Země, čemuž může zabránit jen splnění nemožného přání dvou nemožných lidí je poutavá.
Středověk neboli Doba temna je také fajn. Pokračuje stylem injektáže dnešní doby do historie a hranice nevkusu u některých vtípků se poněkud otevírá.
Divoký Západ aneb Oregon Trail už je vyloženě bezuzdně uvolněný a Redcliffův taneček v černém sexi kostýmu mě hodně pobavil.
Budoucnost čili End Times už jen vaří z vody. Nic nového, nic opravdu zábavného. Pouhá parodie Terminátora, Matrixu, Divergence a dalších kultovních věcí nestačí. I když díky protagonistům to ztracený čas nebyl.
Nikdy bych nevěřila, jak bude fungovat spojení stárnoucího Steve Buscemiho a mladého Angličana. Ale objevem je pro mě Geraldine Viswanathan.
blackkocour
blackkocour
3 745 bodů
4
To už je podruhý v tomhle týdnu, co rozebírám, křesťanskou tématiku, a opět, se mi to dvakrát nelíbilo. Čekal jsem, trochu víc humoru, takže jsem od seriálu zklamán. Seriál, v němž je Nebe vykresleno, jako nějaká nadnárodní korporace, a všechno tomu řídí, ten největší vypatlanec Jim Buscemi, jako ten nejvyšší - Bůh. Ve většině případů, které nemají nic společného s dějem, vidíme scénky nebo epizodní příhody pracovníků, kteří tam pracují. Třeba v oddělení mužských bradavek, si pracovníce ztěžuje, že z bradavek neteče pomerančový džus. U podobných chvil, se člověk maximálně usměje, ale bránici nepotrápí. Po dějové stránce, se to plácá, sem a tam. Buscemi, jako Bůh, byl dost sympatický, a jako podivín, vypadá ještě lepé. Nebe s.r.o., není špatný projekt, kde ale ten děj a většina vtípků, trochu kolísá, a romantika je spíš dost trapná...Má to ale na poměr málo epizod, do dvou hodin to máte zkouknutý, a můžete na to jednoduše zapomenout. Jinak Potter, se moc nepředvedl ani v komediální stránce.
naineko
naineko
1 532 bodů
9
Skvělý až skvěle nechutný humor. Druhá série je naoko přízemnější, nicméně vtipy a gagy jsou o poznání promyšlenější a absurdnější. Třetí série jaksi aktuálnější. Čtvrtá se zasekla a čekáme.
Foltest
Foltest
1 304 bodů
6
Seriálu nejvíce pasovaly chvíle, kdy se nesnažil zabředávat do nějakých hlubokých témat, ale držel se pouze sledu propojených skečů. Romantická linka v obou sériích je tak jednoznačně jejich nejslabším článkem. Romantika v seriálu příliš nefunguje, především v první sérii je to však do očí bijící, hlavně kvůli vyloženě odporné herečce. Obecně hlavním rysem seriálu je naprosto přemrštěné zapojení různých menšin. Především nadprůměrné množství černochů. Ve druhé sérii jsem si na to už trochu zvykl, ale v první na mě působili silně rušivým dojmem. Co se mi naopak líbilo byl perfektní a originální námět v obou sériích. Každý den jsem s radostí čekal, jaké nové lokace tvůrci zapracují do scénáře tentokrát. Spousta nápadů a paralel k moderní společnosti je skvělých. Seriál drží nad vodou humor, který je často prvoplánový a v tom je jeho největší síla. Celkově jsem za zhlédnutí seriálu rozhodně rád, škoda jen, že mu chyběla nějaká zásadnější myšlenka nebo nějaký náraz, který by seriál pozvedl z průměru. To se bohužel nestalo, přesto jsem, i díky kvalitním hercům, kteří své postavy hráli velmi povedeně, rád, že seriál můžu s klidným svědomím každému doporučit.
Dory28
Dory28
690 bodů
4
Emm, jako úplně nevím jaké z toho mám emoce (nemám téměř žádné). Na jednu stranu to bylo celkem vtipné, ovšem na druhou skoro vůbec, humor co zde byl, byl takoví primitivní až pitomí. Osobně mě bavila asi jenom 1.serie, ostatní byli čím dál víc zmatečné, a humor horší a pitomější. Mě to prostě moc nebavilo.