Halo

74%

Zajímavosti 21

  • Obsahuje mnoho věcí z her Halo, včetně úhlu kamery z první osoby, stejného designu zbraní, mimozemšťanů a lodí, stejného hlasu Cortany a dokonce i stejného pípání, když má Spartan nízký štít.
  • Plánováno vysílání na stanici Showtime, než se stane originálním filmem Paramount+.
  • Hlavní natáčení začalo v listopadu 2019, ale kvůli pandemii COVID-19 bylo na šest měsíců přerušeno. Natáčení pokračovalo v říjnu 2020.
  • Ve hrách se tým Master Chiefa jmenuje Blue Team, ale v seriálu je to Silver Team. Členové Modrého týmu Fred, Kelly a Linda byli nahrazeni Kaiem, Vannackem a Rizem.
  • Přilba Master Chiefa ze hry Halo 4 je k vidění na poličce doktora Halseyho.
  • Stříbrný tým sice není v hlavním kánonu, ale je volně inspirován Modrým a Šedým týmem z knih. Modrý tým je výjimečně zkušený a je hlavní jednotkou Master Chiefa. Zatímco Šedý tým je nejindividualističtější, má co do činění s lidmi z Madrigalu a Rubble a má šedou zbroj místo zelené.
  • Zatímco UNSC používá futuristické zbraně z her Halo, Povstalci používají značně upravené verze moderních zbraní. V rozhovoru pro Paramount+ Andrew Orlando, mistr rekvizit, řekl, že to bylo uděláno tak, aby to odpovídalo roli, ze které každá strana pochází. UNSC je dobře financovaná armáda a Povstalci jsou většinou zastaralí teroristé/bojovníci za svobodu.
  • Scénáristé, režiséři a mnozí herci si před natáčením přečetli první knihu Halo, Pád Reachu. Různí členové štábu říkali, že byli překvapeni, jak dobrá a poutavá první kniha byla. Vzhledem k tomu, že byla založena na videohře, někteří prý před jejím přečtením nečekali, že The Fall of Reach bude dobře napsaná kniha.
  • Kvůli probíhajícímu soudnímu sporu nemohla být v pořadu použita většina hudby z her Halo. Tři týdny po premiéře pořadu však byl soudní spor mezi Martym O'Donnellem, Mikem Salvatorem a společností Microsoft vyřešen.
  • Jen Taylorová, která ve hrách namluvila Cortanu a doktorku Halseyovou, původně v seriálu hrát neměla. Nicméně rozvrhové konflikty způsobené COVID-19 umožnily roli Cortany získat. Během konkurzu na roli Cortany přes Zoom, aniž by o tom Taylor věděla, scénárista, režisér a výkonný producent její konkurz většinou ignorovali a psali si na telefonech. Když skončila, režisér řekl: "Dobře, tak to mám koupené, uvidíme se v Budapešti". Taylor tvrdí, že byla z této odpovědi zmatená, ale velmi se těšila, když si uvědomila, že práci dostala. Vyplývá to z jejího rozhovoru pro Paramount+.
  • Ve hře se objevuje jemná a lehká narážka na sérii Mass Effect. Po zprávě Johna-117 o Condoru je slyšet komunikační důstojník, který kontaktuje velitele Sheparda.
  • Scénáristé a herci se zúčastnili "lore bootcampu" pořádaného společností 343 Industries. Během pěti dnů se jim dostalo co nejvíce informací, mytologie a historie Halo. Po skončení bootcampu dostalo mnoho členů štábu další materiály k prostudování. Pablo Schreiber se nechal slyšet, že tato zkušenost byla "šokem" a že kompletní lore Halo bylo "ohromující, hluboké, bohaté" a "dobře promyšlené".
  • Pokud otevřete aplikaci Paramount+ na konzoli Xbox, vozidlo Warthog se pohybuje kolem loga Paramount+ a poté opět zmizí. Halo je exkluzivní hrou společnosti Microsoft již 22 let.
  • Podle výkonného producenta Darryla Franka. V novém rozhovoru pro Total Film Frank prozradil, že Steven Spielberg se na seriálu významně podílel a zanechal svou stopu téměř ve všech aspektech seriálu. "Přistupovali jsme k němu, jako by to byl Stevenův projekt," řekl Frank. "Byl jeho kmotrem v tom smyslu, že četl každý scénář, pomáhal s výběrem showrunnerů, scénáristů, režiséra, herců, výpravy a vizuálních efektů; podíval se na každý aspekt." Vzhledem ke Spielbergovým rozsáhlým zkušenostem se sci-fi i válečnými filmy je tato látka pevně v jeho kompetenci.
  • Všechny zbraně v seriálu jsou v přesném měřítku jako ve hrách a knihách. Výjimkou je odstřelovací puška Kai-125. Kate Kennedy řekla Paramount+, že jelikož je napsáno, že puška je vysoká jako Sparťan, byla upravena o 7 palců, aby odpovídala její výšce 6 stop a 3 palce.
  • Nejedná se o první pokus o adaptaci hry Halo: Combat Evolved (2001). Společnosti Fox a Universal již jednou spolupracovaly na filmové verzi v roce 2005, kterou měl režírovat Neill Blomkamp podle scénáře Alexe Garlanda a Peter Jackson jako dohlížející producent. Microsoft, vlastník série Halo, však měl dlouhý seznam tvůrčích a finančních požadavků. Z těchto tvůrčích požadavků chtěl Microsoft zůstat pevně věrný hernímu příběhu bez větších kompromisů. Když začaly narůstat náklady a společnost Fox hrozila odstoupením, Universal chtěl, aby se Jackson a Blomkamp vzdali svého podílu na tržbách, což odmítli. Projekt byl nakonec odložen poté, co bylo na vývoj vynaloženo 10 milionů dolarů. Paramount pak v roce 2018 dal tomuto seriálu zelenou, a to bez účasti Jacksona, Blomkampa a Garlanda.
  • V rámci přípravy na představení dostalo mnoho herců ke studiu různé formy médií Halo. Pablo Schreiber, který hraje Master Chiefa, zhlédl všechny vystřižené scény z her Halo, zhlédl všechny hrané filmy a krátké animované filmy a přečetl několik knih a grafických románů. Kate Kennedyová, která hraje Kai-125, pokořila kampaň každé hlavní hry Halo a přečetla knihu The Fall of Reach. Vyplývá to z rozhovoru Schreibera a Kennedyové pro Paramount+.
  • Herci Pablo Schreiber, Natasha Culzac, Bentley Kalu a Kate Kennedy (hrají Master Chief, Riz-028, Vannak-134 a Kai-124) prošli týdenním vojenským výcvikovým táborem v maďarské Budapešti. Prošli výcvikem formací družstva, vojenské etikety, vybavení, výcviku ve zbrani, týmové práce, fyzické přípravy, hlídkování a reakce pod nepřátelskou palbou.
  • Pablo Schreiber uvedl, že jeho brnění Master Chief vážilo 50 kilogramů. Bentley Kalu uvedl, že jeho brnění pro Vannak-134 vážilo zhruba 30 kilogramů (66 liber). V hlavním kánonu Halo váží bojový oblek Mjolnir při použití 1 000 liber.
  • Natáčelo se v Maďarsku, převážně ve studiu Korda v Etyeku u Budapešti.
  • Původně měla Cortanu namluvit Natascha McElhone, než ji nahradila Jen Taylor, která tuto postavu namluvila v sérii videoher Halo. McElhone hraje pouze roli doktorky Halsey.