Gun City

63%

Zajímavosti 7

  • Vypadá to, že Sára ve filmu používá pistoli Walther PP (německy Polizeipistole). Tyto pistole navrhl německý výrobce zbraní Carl Walther GmbH Sportwaffen v roce 1929 a děj filmu se odehrává v roce 1921.
  • Salvador Ortiz, vůdce anarchistických stávkujících, říká šéfovi Donu Emiliovi, že stávky skončí, až dělníci nebudou nuceni pracovat déle než 10 hodin. Osmihodinový pracovní den byl však výsledkem stávky Huelga de La Canadiense, kterou vedla CNT v roce 1919 v Barceloně a která vstoupila v platnost vládním nařízením. Děj filmu se odehrává v roce 1921.
  • Kvůli přísným zákonům o kontrole zbraní se filmové rekvizity ve Španělsku potýkají s mimořádnými problémy při získávání dobově vhodných zbraní. V první scéně, v níž je v Barceloně v roce 1921 napaden vlak, jsou střelné zbraně na obou stranách nevěrohodné a/nebo značně anachronické: Pušky M1 Garand. Navržena v roce 1936.Karabina M1. Zkonstruována v roce 1941. samopal Sten. Zkonstruován v roce 1941. samopal MP 40. Navrženo v roce 1938.Puška Lee Enfield. Ačkoli existovaly v roce 1921, nikdy nebyly ve službě v žádném španělském donucovacím orgánu ani v armádě, kterým byly vydávány všudypřítomné pušky a karabiny Mauser. samopal Thompson. Ačkoli existovaly v roce 1921 (byly zkonstruovány v roce 1918), ve Španělsku by o nich nebylo slyšet, protože se v tomto roce začaly vyrábět a v malém množství se prodávaly některým federálním a donucovacím orgánům v USA, námořní pěchotě a některým armádám v Latinské Americe.Nejen to, obránci vlaku, pravděpodobně vojáci, vystavují výše uvedenou sbírku střelných zbraní (kromě samopalů, které nesli útočníci), nepravděpodobnou pro jakýkoli uniformovaný sbor, který by měl vydán stejný model pušky (ve Španělsku rodina pušek a karabin Mauser).
  • Znovu se setkává Michelle Jenner s Pacem Tousem po seriálu Los hombres de Paco (2005). Stejně jako v seriálu hrají otce a dceru.
  • Rediúє neustále volá na Uriarteho "Vasco". Vasco je španělský výraz pro Baska, což naznačuje, že se narodil v Baskicku (na severu Španělska).
  • Španělský název filmu "La sombra de la ley" znamená Stín zákona.
  • Postava Ernesta Alteria je svým šéfem Rediúєm pojmenována "Tísico". Tísico je španělský výraz pro "ftizik", což bylo v té době běžné označení pro člověka trpícího tuberkulózou.